Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CocabladCashewvruchtenSex in the forestPará - Green LakeTreeclimbingUrubu communityHeliconiaPink dolphinRiverside communityGeelkop spechtBusstationDrijvend restaurantCatfishPará - Ilha MexianaHaven ManausJungle toiletPará - Canal do JaríLokaal vervoerBoa ConstrictorLokaal transportAmazoneOrchideeRio TapajósFloraUrubu rivierAfstandenNeushoorn keverVitoria RegiaPará - Ilha do MosqueiroPará - kayapó indianenTweetenige luiaardPakaGuaranavruchtPará - AltamiraPará - Canal do JaríPalacio da Justicia - ManausPará - Canal do JaríMeeting of the WatersPará - Rio XinguSimple lifeVogelspinPará - Rio XinguHidden lakeWolaapAmazonePará - Ilha do AmorReuze aapkikkerReuzenotterHarige giftige rupsPará - Rio XinguIguanaSuperrupsLeafcutterTreeclimbingAnanasoogstPara - Canal do JaríPará - Alter do ChãoPará - BelémOndergelopen woudTamanduaOndergelopen woudPará - BelémGroene krekelPará - Canal do JaríSprinkhaanZwemmende kinderenStinkvogelPorto de Galinhas - JangadaPiranhaTreeclimbingUrubu rivier


Parintins

Parintins werd ontdekt in 1793, de stad telt meer dan 100.000 inwoners in een gebied van 7.069 km2 en is gelegen aan de rechter oever van de Amazone rivier op het Tupinambarana eiland. Het reliëf van het gebied bestaat uit bossen, kale vlaktes, hooglanden, meren, eilanden en een kleine heuvelrug van een berg. Deze heuvelrug vormt de grens tussen de staten Amazonas en Pará. Parintins ligt op 420 km van Manaus. De manier van vervoer, meestal gebruikt door de lokale inwoners, is de regionale boot op de rivier. Deze boten beschikken over accommodatie zoals hangmatten, cabines en suites. De reis over de Amazone rivier vanaf Manaus naar Parintins duurt 15 uur en dit is wanneer je stroomafwaarts gaat. Wanneer je stroomopwaarts gaat duurt de reis 27 uur. Het vliegtuig doet er ongeveer 1 uur over.

De Parintins berg Rudge is 152 meter hoog en omgeven en begroeid door uitbundige plantengroei en is rijk aan fauna en flora. Het prachtige Valéria Lake is gelegen naast de berg en wordt beschouwd als een poort naar het ecologische toerisme van de Amazone.

Bumba Meu Boí:
Folkloristisch Festival - eind juni
Dit Folklore Festival wordt beschouwd als de grootste culturele manifestatie in Brazilië. Vanaf 12 juni wordt het begin gevierd door aanwezig te zijn in de schooltuinen, de Cultural en Sports Arena.

De Bumbódromo is gebouwd in de vorm van een stierenkop en geeft plaats aan 35.000 toeschouwers.

Er worden typische dansen gedanst en gedemonstreerd, zoals bijvoorbeeld: 'Quadrilhas', 'Cordões de Pássaros', 'Xaxados' en een stijlvolle 'Bois-Bumbás' gebracht door de migranten die van Noordoost Brazilië kwamen. De wedstrijd van deze viering gaat door tot 25 juni en er wordt daarna plaatsgemaakt voor het dispuut tussen 'Bois-Bumbás' en 'Caprichoso en Garantido'.

ParintinsParintinsParintins