Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vitoria RegiaUrubu communityGeelkop spechtPará - Rio XinguTreeclimbingAfstandenOndergelopen woudRiverside communityIguanaGuaranavruchtOndergelopen woudPará - Ilha do AmorHarige giftige rupsCashewvruchtenHaven ManausPara - Canal do JaríPalacio da Justicia - ManausPorto de Galinhas - JangadaJungle toiletPará - BelémHidden lakePará - Canal do JaríFloraCatfishDrijvend restaurantMeeting of the WatersPará - Canal do JaríSprinkhaanPará - Canal do JaríReuze aapkikkerRio TapajósOrchideeHeliconiaBusstationPará - BelémSimple lifeBoa ConstrictorReuzenotterPará - Canal do JaríUrubu rivierTamanduaSuperrupsAmazonePará - Green LakeNeushoorn keverPakaAnanasoogstUrubu rivierSex in the forestCocabladAmazoneLokaal vervoerTreeclimbingStinkvogelPará - kayapó indianenGroene krekelPink dolphinPiranhaPará - Ilha MexianaPará - AltamiraTreeclimbingPará - Rio XinguWolaapLeafcutterPará - Ilha do MosqueiroVogelspinZwemmende kinderenPará - Rio XinguPará - Alter do ChãoLokaal transportTweetenige luiaard


Manaus

Manaus is de hoofdstad van en de poort naar de Amazone, heeft ongeveer 1,4 miljoen inwoners en is van een bijna trieste schoonheid. In de 19e eeuw was Manaus nog maar een kleine stad aan de oever van de Rio Negro en kende een gouden tijd door de florerende rubberhandel. Het was in die tijd het mondiale rubbercentrum, waar nog veel koloniale gebouwen zoals het Amazone Theater aan herinneren.
Helaas zijn de architectonische hoogstandjes tegenwoordig veelal in vervallen staat, omdat het geld om te restaureren ontbreekt. De enorme rijkdom was te danken aan het feit dat rubberbomen alleen in dit deel van de wereld voorkwamen en dus had Brazilië een monopolie wat ze graag wilde behouden. Maar zoals vaak waren er kapers op de kust: de zaden werden gestolen en naar Engeland gesmokkeld waar ze tot wasdom werden gebracht. Vervolgens exporteerde Engeland de stekken naar de eigen overzeese koloniën waar enorme en zeer efficiënte plantages ontstonden die kwalitatief beter rubber produceerden dan Brazilië. Dit betekende het einde van de monopoliepositie van Brazilië en het begin van het einde van de welvaart van Manaus.

Pas veel later kreeg de stad er een economische troef voor terug: toerisme in het grootste en mooiste tropisch regenwoud ter wereld. Vandaag de dag is Manaus een economische vrijhandelszone waar zich grote namen als Sony, Samsung en Philips zich hebben gevestigd in de grootste jungle ter wereld.
De stad is de toegang tot de 'groene long', waar de grote rivieren Rio Negro en Rio Solimões samenkomen en het begin van de Amazone rivier vormen. De jungle vormt een uitgestrekt gebied waar veel zoogdieren, reptielen en insecten en een nog onbekend aantal plantensoorten voorkomen. Je kunt in de Amazone in lodges verblijven die alleen per boot bereikbaar zijn en welke veel activiteiten voor haar gasten organiseren.

Bezienswaardigheden:
- Teatro Amazonica
- Mercado Municipal
- Palácio de Justica
- Igreja Sao Sebastiáo (1988)
- Museu do Indio
- Museu de Ciéncias Naturais da Amazonia
- Parque Bosque da Ciéncia

Restaurant tips:
- Coqueiro Verde, Rua Ramos Ferreira 1920
- Canto da Peizada, Rua Emilio Moreira 1677
- La Barca, Rua Recife 684
- Paramazon, Rua St. Isabel 1176
- Água na Boca, Rua Pará 415

ManausManausManaus