Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Sex in the forestNeushoorn keverPará - Rio XinguAmazoneSimple lifePará - Rio XinguSprinkhaanPará - Canal do JaríAnanasoogstAfstandenPará - Ilha do AmorGuaranavruchtOndergelopen woudSuperrupsRio TapajósReuzenotterLokaal transportPará - Canal do JaríHaven ManausReuze aapkikkerTreeclimbingPink dolphinPará - kayapó indianenZwemmende kinderenHeliconiaPiranhaVogelspinPará - Green LakeJungle toiletBoa ConstrictorPará - BelémPará - Canal do JaríDrijvend restaurantPará - Ilha do MosqueiroOrchideeLeafcutterVitoria RegiaPará - Alter do ChãoPará - Rio XinguOndergelopen woudTreeclimbingPará - Ilha MexianaPará - AltamiraAmazoneUrubu rivierPorto de Galinhas - JangadaUrubu rivierStinkvogelPará - BelémGeelkop spechtHarige giftige rupsTamanduaCocabladTweetenige luiaardCashewvruchtenBusstationWolaapTreeclimbingLokaal vervoerPara - Canal do JaríHidden lakeMeeting of the WatersCatfishIguanaRiverside communityFloraUrubu communityPará - Canal do JaríPakaGroene krekelPalacio da Justicia - Manaus


Mexiana Island

Het eiland Mexiana in de staat Pará wordt omsloten door de Atlantische Oceaan in het oosten en noorden, en de Amazonerivier in het zuiden en westen. Het eiland ligt in de delta van de Amazonerivier, welke hier een breedte bereikt van ongeveer 36 kilometer. De invloeden van de natuur zijn op dit schitterende eiland goed merkbaar: van eind januari tot half juli is het regenseizoen, en is het uitstekend geschikt voor ecologische tours en sportvissen, evenals van half juli tot half december, het zomerseizoen. Vanaf eind september is het droge seizoen, en zijn er ook avontuurlijke excursies te maken. Vanaf half december tot en met eind januari valt er zóveel regen, dat het enige hotel dat het eiland rijk is, het Marajó Park Resort, gesloten is. Mexiana heeft 25 kilometer aan Amazone stranden, waar je je waarlijk als Robinson Crusoë voelt: géén toeristen, maagdelijk strand zover je kunt kijken, het beginnend tropisch oerwoud aan de zoom van het strand, en een op de oceaan lijkende Amazonerivier.

Aan één van de stranden woont Pai Ignácio al 26 jaar zónder elektriciteit en stromend water, maar wél met inmiddels 6 vrouwen, 28 kinderen en ontelbare kleinkinderen in goede harmonie, levend van de opbrengst van zee, rivier en het land. Tijdens één van de excursies die je met het hotel gaat ondernemen zal je hem en zijn uitgebreide familie zeker ontmoeten.

Over ongeveer het midden van Mexiana eiland loopt de evenaar, waarvan gezegd wordt dat het water aan de ene kant linksom draait, en vijf centimeter verder aan de andere kant rechtsom. Door de ongerepte natuur zijn op het eiland veel diersoorten te vinden zoals de tapir, capyvara, otter, anaconda's, alligators, verschillende soorten apen, en veel vogelsoorten als de ibis, American woodstork, Jabirus, Ara's, toucan en nog ongeveer 350 andere soorten. Tijdens het visseizoen (eind januari t/m april) zijn met name de pirarucu (tot wel 250 kilo!) te vangen, de tambaqui, aruana, cahorra, pirarara en natuurlijk de piranha, welke allemaal zoetwatervissen zijn. De vangst wordt op een klein percentage na weer terug in het water gezet om de visstand en de ecologie op peil te houden. Vanaf het vasteland (Belém) worden een aantal meerdaagse excursies met privé vliegtuig aangeboden, waarbij je landt op de strip bij het Marajó Park Resort en zittend op een waterbuffel naar het hotel wordt vervoerd. Alleen al deze ervaring is uniek, en dan heb je nog geen enkele andere excursie gemaakt! Bij het vertrek vanaf het eiland gaat alle personeel mee naar de strip om je uit te zwaaien: een afscheid en een eiland om nooit te vergeten!

Update 2015: het Marajó Park Resort is helaas gesloten en niet bekend is of en wanneer het weer operationeel zal worden.

Mexiana IslandMexiana IslandMexiana Island