Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Para - Canal do JaríPará - Ilha MexianaPará - AltamiraSprinkhaanBoa ConstrictorPiranhaHarige giftige rupsPará - Rio XinguSex in the forestTreeclimbingAfstandenMeeting of the WatersCocabladWolaapStinkvogelIguanaNeushoorn keverTweetenige luiaardAnanasoogstJungle toiletZwemmende kinderenLokaal vervoerPará - Ilha do MosqueiroPorto de Galinhas - JangadaPará - Canal do JaríSuperrupsAmazonePará - BelémPará - Rio XinguVitoria RegiaUrubu rivierHeliconiaPará - Ilha do AmorPalacio da Justicia - ManausAmazoneFloraCashewvruchtenCatfishReuze aapkikkerLokaal transportPará - Canal do JaríPará - Canal do JaríLeafcutterPará - kayapó indianenSimple lifeRiverside communityTreeclimbingPará - Rio XinguGeelkop spechtPará - Alter do ChãoPará - Green LakeRio TapajósPakaHidden lakeOndergelopen woudOndergelopen woudTamanduaPará - Canal do JaríOrchideeHaven ManausGroene krekelPará - BelémUrubu rivierVogelspinBusstationReuzenotterPink dolphinGuaranavruchtDrijvend restaurantTreeclimbingUrubu community


Belém

Belém, de natuurlijke toegang tot het Amazone gebied, heeft een prachtige architectuur die zich manifesteert in de herenhuizen, paleizen en kerken in het oude centrum. Een typische stad in de Amazone; een vochtig warme temperatuur, met (mango)bomen omzoomde straten en de flora en fauna van de regio. Belém breidt uit en houdt rekening met de toekomst, maar vergeet hierbij niet haar belangrijke verleden waarbij de Indianen en 'stadse' mensen in een stad van 1,5 miljoen inwoners in harmonie samen leven. Vóór de kust liggen vijfenvijftig kleine eilandjes, de meeste onbewoond, maar sommigen met een klein aantal inwoners, zoals Mosqueiro, omgeven door 14 strandjes, en Caratateuá, waar in de zomer veel bezoekers komen. Daarnaast staat op het eiland Tatuoca het enige geodesisch station in Zuid Amerika, waarvan er slechts zeven over de gehele wereld bestaan.

De stad ontstond in 1616 als rivierhaven in de baai Guajará aan de zeearmen van de rivieren Tocantins en Pará toen de Fransen waren verdreven uit São Luis, de hoofdstad van Maranhão. Belém staat bekend als de stad van de mangobomen vanwege de grote aantallen van deze bomen die in de stad groeien. Van de vele historische gebouwen zijn o.a. de stadsmarkt (vlees) en de ijzeren markt (vis) erg bekend, naast de Ver-o-Peso markt gevestigd op de kades van de rivier, waar vissersbootjes en kano's dagelijks hun producten zoals keramiek, kruiden en aromatische wortels uit de Amazone komen lossen.

Vanuit Belém kunnen meerdaagse excursies worden gemaakt naar Ilha de Marajó.

Bezienswaardigheden:
- Teatro da Paz
- Cidade Velha
- Casa das 11 Janelas
- Forte do Castelo
- Bascilia de Nazaré
- Catedral da Sé
- de dagelijkse Ver-o-Peso markt

Musea:
- de Arte Sacra
- Emilio Goeldi
- de Arte de Belém
- do Sirio

BelémBelémBelémBelém