Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


TamanduaLokaal vervoerTweetenige luiaardWolaapBoa ConstrictorGeelkop spechtSprinkhaanBusstationVogelspinCashewvruchtenCocabladTreeclimbingUrubu communityPiranhaPará - Ilha do MosqueiroUrubu rivierRiverside communityAmazoneGroene krekelLeafcutterPink dolphinPará - Green LakeAfstandenPará - AltamiraPará - Ilha MexianaTreeclimbingGuaranavruchtOndergelopen woudZwemmende kinderenHeliconiaPará - Rio XinguOrchideeSimple lifeSuperrupsHarige giftige rupsPara - Canal do JaríRio TapajósCatfishPará - Canal do JaríPará - Alter do ChãoAmazoneJungle toiletPará - kayapó indianenNeushoorn keverHaven ManausMeeting of the WatersPará - BelémVitoria RegiaIguanaStinkvogelPará - Ilha do AmorPorto de Galinhas - JangadaPará - Canal do JaríPakaFloraPará - Canal do JaríDrijvend restaurantHidden lakeAnanasoogstLokaal transportTreeclimbingReuze aapkikkerPará - Canal do JaríSex in the forestPará - Rio XinguPará - Rio XinguReuzenotterPalacio da Justicia - ManausPará - BelémUrubu rivierOndergelopen woud


3-daagse lodge Malocas Jungle Lodge

de Malocas Jungle Lodge is wellicht de meest ecologische lodge in het Braziliaanse Amazone gebied.
Op ongeveer 160 kilometer van Manaus ligt deze lodge aan de oevers van de Rio Preta da Eva, een zwartwater rivier waarvan het hoge zuurgehalte de vermenigvuldiging van muggen voorkomt.
Na een avontuurlijke transfer van ongeveer 3 uur per bus en in een snelle speedboot arriveer je bij de eenvoudige lodge in typische 'Maloca' stijl, de traditionele huizen van de Indianen. Malocas heeft 12 kamers met privé badkamer, een muskietennet en een plafondventilator. De maaltijden worden gebruikt in het restaurant en zijn allemaal op self service basis.
De gezellige bar is een ontmoetingspunt voor alle gasten na een drukke dag in de jungle. Een zwembad is er niet maar je kunt wél een duik nemen in de rivier vanaf het privé strand.

Dag 1
vanochtend word je bij je hotel in Manaus opgehaald om 08.30 uur en rij je per bus naar het 80 kilometer verderop gelegen kleine plaatsje Rio Preto da Eva, waar we overstappen in een snelle boot die ons naar de Maloca Jungle Lodge brengt, een afstand van nog eens 80 kilometer.
Verwelkoming in de lodge door het vriendelijke personeel die je de accommodatie laat zien, gevolgd door de lunch. Na de lunch varen we in kano's door de 'igarapé's' (kleine zijrivieren) naar een nederzetting van cablocos welke nog grotendeels onder dezelfde omstandigheden leven als hun voorouders. Na terugkomst gaan we vissen op piranha's en in het donker op alligator jacht.

Dag 2
na het ontbijt peddelen we in kano's door de igarapé's en leggen ergens aan vanwaar we een trekking in de jungle maken waarbij onze gidsen uitleg geven over de gebruiken van de medicinale planten. Onderweg komen we langs één van de vele watervallen in dit gebied en hebben tijd om te zwemmen. Lunch. We gaan verder met de kano's en hebben diverse kansen om in de rivier te zwemmen. In de avond, na het diner, kan je rond een kampvuur zitten om van de stilte van de nacht te genieten.

Dag 3
na het ontbijt maken we weer een jungle trekking maar deze keer naar een ander gebied met een ander eco systeem, eindigend bij een waterval waar je kunt zwemmen. Na de lunch retour naar Manaus per snelle boot en per bus. Aankomst in Manaus is ca. 19.00 uur.

accommodatie in Manaus
omdat het vertrek uit Manaus vroeg en de terugkomst laat is, is het noodzakelijk dat je de nacht voor en na in Manaus verblijft. Wij helpen je graag met het reserveren van een hotel.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2020
prijs per persoon bij 2 personen

3 dagen € 300
4 dagen € 400
5 dagen € 485
6 dagen € 540
7 dagen € 590

 

Klik hier voor meer informatie over de Malocas Jungle Lodge

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Malocas Jungle Lodgelodge Malocas Jungle Lodgelodge Malocas Jungle Lodge