Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


TreeclimbingPará - BelémPink dolphinPará - Rio XinguVogelspinAmazoneHarige giftige rupsSimple lifePará - Canal do JaríPará - Green LakeGeelkop spechtTamanduaRio TapajósCocabladGuaranavruchtAfstandenOndergelopen woudLeafcutterHeliconiaIguanaAmazoneVitoria RegiaPará - Canal do JaríUrubu communitySuperrupsPará - AltamiraPará - Alter do ChãoStinkvogelJungle toiletTreeclimbingPará - BelémZwemmende kinderenFloraReuzenotterPará - Canal do JaríWolaapSex in the forestCashewvruchtenPará - kayapó indianenUrubu rivierBusstationPará - Ilha do AmorTweetenige luiaardPiranhaOndergelopen woudPará - Canal do JaríPorto de Galinhas - JangadaDrijvend restaurantBoa ConstrictorPakaRiverside communityLokaal transportAnanasoogstHaven ManausUrubu rivierCatfishMeeting of the WatersHidden lakeSprinkhaanOrchideePara - Canal do JaríNeushoorn keverPará - Rio XinguPará - Ilha MexianaLokaal vervoerPalacio da Justicia - ManausTreeclimbingGroene krekelPará - Rio XinguPará - Ilha do MosqueiroReuze aapkikker


3-daagse lodge Dolphin Lodge

het duurt ongeveer 2,5 uur om bij de Dolphin Lodge aan de Mamori rivier op 78 kilometer ten zuidoosten van Manaus te komen. Vanaf Manaus eerst per auto naar de rivierhaven (Ceasa), per speedboot naar het dorp Careiro de Varzea langs o.a. de 'meeting of the waters' waar de Rio Negro en de Rio Solimões vele kilometers langs elkaar stromen zonder te mixen, en waar de Rio Amazonas begint. Na de speedboot per auto over de snelweg tussen Manaus en Porto Velho en het laatste deel gaat over de Mamori rivier. Tijdens deze transfer zie je wisselende landschappen, grote rivieren en veel verschillende flora en fauna.

De Dolphin Lodge heet niet voor niets zo: gedurende het hele jaar spelen roze en grijze dolfijnen in de rivier voor de lodge. Samen met de schitterende natuur en adembenemende zonsondergangen staat dit garant voor een bijzonder verblijf!

De Dolphin Lodge is zoals veel lodges in de Amazone een eco-lodge, gebouwd met lokale en natuurlijke materialen in harmonie met de natuur. De lodge heeft zes gebouwen waarvan vier voor accommodaties, een waarin hangmatten voor gasten die hier graag even rusten en het hoofdgebouw waarin de receptie, restaurant, bar en een spelletjesruimte.
Het gehele complex is voorzien van muskietennetten.

dag 1
om half acht word je bij je hotel opgehaald, rijdt naar de haven om dan per speedboot langs de 'meeting of the waters' te varen en in het dorpje Careiro da Varzea de fruitmarkt te bezoeken. Na een rit van 40 minuten over de snelweg stap je over in een boot waarbij je de eerste blijvende indrukken van de Amazone krijgt: de enorme waterlelie Vitoria Amazonia, drijvende huizen, Caboclo gemeenschappen en veel kleurige vogels en ander dierenleven.
Tegen lunchtijd arriveer je bij de lodge, waarna kamertoewijzing en de lunch. Na de lunch een kanotocht om je kennis te laten maken met de geweldige omgeving. Het is hierbij erg waarschijnlijk dat je capucijner aapjes, luiaards en leguanen ziet, en natuurlijk veel kleurige vogels.
Het buffet diner staat klaar om half acht, waarna je tijd hebt om de indrukken van de eerste dag de revue te laten passeren.

dag 2
om half zes bij zonsopgang gaan we op pad om de dierenwereld wakker te zien worden. Met name de vele papagaaien maken een oorverdovend lawaai bij het uitvliegen! Na het ontbijt maken we een trekking door het primaire woud waarbij de gidsen o.a. uitleggen welke planten medicinaal worden gebruikt door de lokale bevolking. Na de lunch gaan we vissen op piranha, en reken maar dat die willen bijten! Zelfs de meest onervaren visser haalt er minimaal één uit het water!
Na het diner trekken we erop uit om alligators te gaan zoeken, in het donker lichten de ogen van de alligator op in het licht van zaklantaarns. Als er een gevonden wordt zal de gids proberen hem te vangen met zijn blote handen waarna je hem zelf kunt vasthouden voor een stoere foto.

dag 3
na het ontbijt bezoeken een korte trekking om de grootste boom van het Amazonewoud te zien, de Samaúma. Deze boom kan aan de voet zó breed worden dat er twintig mensen nodig zijn om hem te omarmen!
Na de lunch terug naar Manaus over water en weg en word je om ongeveer 4 uur afgeleverd bij je hotel of op de luchthaven.

verlengen
een verblijf in de Dolphin Lodge kan worden verlengd tot maximaal 4 nachten. Als je langer wilt verblijven en een echt Amazone avontuur wilt meemaken biedt de Dolphin Lodge een aantal 'Survival' excursies, klik hiervoor op de onderstaande link.

survival packages
voor de echte liefhebber biedt Dolphin Lodge een aantal meerdaagse, zeer betaalbare, jungle survival packages waarbij je de eerste en laatste nacht in de Lodge verblijft en de overige in de jungle.

accommodatie in Manaus
om het vertrek naar de Dolphin Lodge vroeg is en de aankomst op de laatste dag laat, is het noodzakelijk dat je de nacht voor en na de excursie in Manaus verblijft. Wij helpen je graag met het reserveren van accommodatie.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Klik hier voor meer informatie over de Dolphin Lodge

Indicatieprijs landarrangement 2019
Dolphin Lodge
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Dolphin LodgedagenVertrek1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer
Seringueira2Dagelijks257210196
Capivara3Dagelijks386315295
Tucunaré4Dagelijks515420393
Cigana5Dagelijks643525491
Survival Guariba6Dagelijks772630589
Survival Jaçanã7Dagelijks900735687
Survival Sapupema8Dagelijks1029840785

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Dolphin Lodgelodge Dolphin Lodgelodge Dolphin Lodge