Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Ilha MexianaGuaranavruchtCashewvruchtenPará - Rio XinguPará - Ilha do AmorUrubu communityHidden lakeSuperrupsPará - AltamiraLeafcutterSimple lifeOrchideeRio TapajósPará - Ilha do MosqueiroPink dolphinTamanduaTreeclimbingBusstationAfstandenOndergelopen woudIguanaPará - Canal do JaríDrijvend restaurantPorto de Galinhas - JangadaCatfishHeliconiaStinkvogelAmazoneNeushoorn keverOndergelopen woudReuze aapkikkerHarige giftige rupsPará - BelémVitoria RegiaUrubu rivierSprinkhaanPará - Alter do ChãoHaven ManausZwemmende kinderenPará - BelémMeeting of the WatersPará - kayapó indianenPara - Canal do JaríGeelkop spechtLokaal vervoerReuzenotterAnanasoogstPará - Canal do JaríPalacio da Justicia - ManausPará - Rio XinguTreeclimbingVogelspinPará - Canal do JaríPará - Green LakeRiverside communityPará - Canal do JaríTreeclimbingPakaFloraBoa ConstrictorCocabladAmazoneWolaapSex in the forestUrubu rivierGroene krekelPiranhaJungle toiletLokaal transportTweetenige luiaardPará - Rio Xingu


4-daagse lodge Amazon Turtle Lodge

om bij de Turtle Lodge te komen ben je vanaf Manaus ongeveer drie uur onderweg. Het eerste gedeelte gaat per snelle speedboat via de 'meeting of the waters' waar de Rio Negro en Rio Solimões samenkomen en de Rio Amazone vormen (uiteraard wordt er gestopt om foto's te nemen) naar het dorpje Careiro. Hier stap je in een minibusje en rijd 40 minuten over de Manaus-Porto Velho snelweg om weer over te stappen in een boot voor de laatste 45 minuten over de Rio Mamori naar Lake Tracajá waar aan een van de oevers de rustieke Turtle Lodge ligt.

De Turtle Lodge heeft in totaal 32 kamers, ondergebracht in bungalows, allemaal met een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon met hangmat met uitzicht op het meer. Acht kamers hebben airconditioning, de overige een (plafond)ventilator.
Het hoofdgebouw herbergt de receptie en bar op de benedenverdieping en het restaurant op de bovenverdieping. Tijdens de maaltijden heb je een prachtig uitzicht op de wijde omgeving en zie je vaak de hier veel voorkomende grijze en roze dolfijnen.
Bij het Turtle project zijn 23 lokale families betrokken welke in dit gebied leven en welke voor een groot deel het personeel van de Turtle Lodge vormen. Je bent dus tijdens je verblijf onderdeel van een lokale familie zou je kunnen zeggen.

dag 1
om 8 uur word je opgehaald bij je hotel en naar de rivierhaven 'Ceasa' gebracht. Van hier ga je met een snelle speedboot naar Careiro, stapt over in een minibus en dan weer in een boot om over de Rio Mamori te varen naar de Amazon Turtle Lodge aan het Tracajá meer. Tijdens dit laatste deel per boot zie je al veel drijvende huizen van caboclo's, veel kleurige vogels en wellicht apen en luiaards.
Rond 11 uur kom je aan, krijgt je kamer toegewezen en hebt dan even tijd om de omgeving in je op te nemen. Lunch wordt in buffetvorm geserveerd om 12 uur, daarna heb je vrij om even te hangmatten of misschien heb je wel zin om te gaan kayakken welke bij de pier klaarliggen voor gebruik door de gasten.
Om 3 uur vertrek per gemotoriseerde kano voor een introductie van de omgeving waarbij je Engels sprekende gids tekst en uitleg geeft. Kans om apen, luiaards, iguana's, spinnen en veel vogels te zien tijdens deze tocht. Aan het einde van de middag retour naar de Lodge waar het (buffet)diner wordt geserveerd om half 8, waarna je de tijd aan jezelf hebt. Overnachting.

dag 2
je eerste volle dag in de overweldigende Amazone! Vroeg opstaan voor het vertrek om 05.30 voor een vaartocht om het ontwakende woud te ervaren en alle geluiden die daarbij horen. Tevens zie je schitterende zonsopgang welke hier altijd spectaculair mooi is. Terug naar de Lodge voor het ontbijt waarna je om half negen een trekking in de jungle gaat maken. Je gids vertelt je alles over bomen en planten, hoe deze in het dagelijks leven gebruikt worden en de medicinale werking. Een unieke kans om te leren over de biodiversiteit van de Amazone jungle. Terug naar de Lodge voor de lunch en om 3 uur in de middag vertrek per boot om op piranha te vissen, die kleine bijters zwemmen hier in grote getale maar over het algemeen in het ondergelopen woud, niet in het open water van het meer.
Diner in de Lodge en rond 8 uur stap je weer in de boot om kaaimannen te gaan spotten met behulp van sterke zaklantaarns. Wanneer een kaaiman in het licht gevangen wordt lichten de ogen op en zal de gids een exemplaar proberen te vangen zodat je de kans krijgt om te fotograferen en zelfs, als je wilt, vast te houden.

dag 3
na het ontbijt ga je op bezoek bij een caboclo familie om te zien hoe het dagelijks leven van deze mensen is. Je bezoekt een cassave (manioc) en rubberplantage, ziet veel exotische fruitbomen (pupunha, cashew, mango etc) en bent getuige van het leven van alledag.
Lunch in de Lodge, de middag is ter eigen besteding om te zwemmen, kayakken of te luieren. Diner en overnachting.

dag 4
na het ontbijt heb je nog even vrije tijd voor het tijd is om op weg te gaan naar Manaus. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van je vlucht kan de terugreis vroeg of wat later aanvangen. Mogelijkheid om op de luchthaven of bij je hotel te worden afgezet.

andere verblijfsduren
de Amazon Turtle Lodge biedt ook een 3- en een 5-daagse excursie, de programma's van deze excursies zijn vergelijkbaar met de 4-daagse.

accommodatie in Manaus
om het vertrek naar de Amazon Turtle Lodge vroeg is en de aankomst op de laatste dag laat, is het noodzakelijk dat je de nacht voor en na de excursie in Manaus verblijft. Wij helpen je graag met het reserveren van accommodatie.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2020
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

  standaard airco
3 dagen 440 536
4 dagen 505 595
5 dagen 595 775

In de Carnavalsperiode geldt een toeslag.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodge