Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Boa ConstrictorPará - Rio XinguTamanduaHarige giftige rupsBusstationPará - Rio XinguUrubu rivierRio TapajósDrijvend restaurantOndergelopen woudSex in the forestHeliconiaPara - Canal do JaríGuaranavruchtPará - BelémUrubu rivierPakaSimple lifeSprinkhaanReuze aapkikkerReuzenotterPará - BelémZwemmende kinderenPiranhaTreeclimbingOrchideePará - Canal do JaríPorto de Galinhas - JangadaPará - Canal do JaríPalacio da Justicia - ManausHaven ManausSuperrupsTreeclimbingPará - AltamiraCocabladUrubu communityJungle toiletStinkvogelVogelspinFloraAnanasoogstLokaal vervoerOndergelopen woudLokaal transportPará - Ilha MexianaPará - Canal do JaríAmazoneRiverside communityTweetenige luiaardAfstandenPará - Ilha do AmorIguanaCatfishPará - kayapó indianenPará - Alter do ChãoNeushoorn keverTreeclimbingGeelkop spechtMeeting of the WatersPará - Green LakePará - Canal do JaríGroene krekelVitoria RegiaCashewvruchtenAmazonePará - Rio XinguLeafcutterHidden lakeWolaapPink dolphinPará - Ilha do Mosqueiro


4-daagse lodge Amazon Turtle Lodge

om bij de Turtle Lodge te komen ben je vanaf Manaus ongeveer drie uur onderweg. Het eerste gedeelte gaat per snelle speedboat via de 'meeting of the waters' waar de Rio Negro en Rio Solimões samenkomen en de Rio Amazone vormen (uiteraard wordt er gestopt om foto's te nemen) naar het dorpje Careiro. Hier stap je in een minibusje en rijd 40 minuten over de Manaus-Porto Velho snelweg om weer over te stappen in een boot voor de laatste 45 minuten over de Rio Mamori naar Lake Tracajá waar aan een van de oevers de rustieke Turtle Lodge ligt.

De Turtle Lodge heeft in totaal 32 kamers, ondergebracht in bungalows, allemaal met een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon met hangmat met uitzicht op het meer. Acht kamers hebben airconditioning, de overige een (plafond)ventilator.
Het hoofdgebouw herbergt de receptie en bar op de benedenverdieping en het restaurant op de bovenverdieping. Tijdens de maaltijden heb je een prachtig uitzicht op de wijde omgeving en zie je vaak de hier veel voorkomende grijze en roze dolfijnen.
Bij het Turtle project zijn 23 lokale families betrokken welke in dit gebied leven en welke voor een groot deel het personeel van de Turtle Lodge vormen. Je bent dus tijdens je verblijf onderdeel van een lokale familie zou je kunnen zeggen.

dag 1
om 8 uur word je opgehaald bij je hotel en naar de rivierhaven 'Ceasa' gebracht. Van hier ga je met een snelle speedboot naar Careiro, stapt over in een minibus en dan weer in een boot om over de Rio Mamori te varen naar de Amazon Turtle Lodge aan het Tracajá meer. Tijdens dit laatste deel per boot zie je al veel drijvende huizen van caboclo's, veel kleurige vogels en wellicht apen en luiaards.
Rond 11 uur kom je aan, krijgt je kamer toegewezen en hebt dan even tijd om de omgeving in je op te nemen. Lunch wordt in buffetvorm geserveerd om 12 uur, daarna heb je vrij om even te hangmatten of misschien heb je wel zin om te gaan kayakken welke bij de pier klaarliggen voor gebruik door de gasten.
Om 3 uur vertrek per gemotoriseerde kano voor een introductie van de omgeving waarbij je Engels sprekende gids tekst en uitleg geeft. Kans om apen, luiaards, iguana's, spinnen en veel vogels te zien tijdens deze tocht. Aan het einde van de middag retour naar de Lodge waar het (buffet)diner wordt geserveerd om half 8, waarna je de tijd aan jezelf hebt. Overnachting.

dag 2
je eerste volle dag in de overweldigende Amazone! Vroeg opstaan voor het vertrek om 05.30 voor een vaartocht om het ontwakende woud te ervaren en alle geluiden die daarbij horen. Tevens zie je schitterende zonsopgang welke hier altijd spectaculair mooi is. Terug naar de Lodge voor het ontbijt waarna je om half negen een trekking in de jungle gaat maken. Je gids vertelt je alles over bomen en planten, hoe deze in het dagelijks leven gebruikt worden en de medicinale werking. Een unieke kans om te leren over de biodiversiteit van de Amazone jungle. Terug naar de Lodge voor de lunch en om 3 uur in de middag vertrek per boot om op piranha te vissen, die kleine bijters zwemmen hier in grote getale maar over het algemeen in het ondergelopen woud, niet in het open water van het meer.
Diner in de Lodge en rond 8 uur stap je weer in de boot om kaaimannen te gaan spotten met behulp van sterke zaklantaarns. Wanneer een kaaiman in het licht gevangen wordt lichten de ogen op en zal de gids een exemplaar proberen te vangen zodat je de kans krijgt om te fotograferen en zelfs, als je wilt, vast te houden.

dag 3
na het ontbijt ga je op bezoek bij een caboclo familie om te zien hoe het dagelijks leven van deze mensen is. Je bezoekt een cassave (manioc) en rubberplantage, ziet veel exotische fruitbomen (pupunha, cashew, mango etc) en bent getuige van het leven van alledag.
Lunch in de Lodge, de middag is ter eigen besteding om te zwemmen, kayakken of te luieren. Diner en overnachting.

dag 4
na het ontbijt heb je nog even vrije tijd voor het tijd is om op weg te gaan naar Manaus. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van je vlucht kan de terugreis vroeg of wat later aanvangen. Mogelijkheid om op de luchthaven of bij je hotel te worden afgezet.

andere verblijfsduren
de Amazon Turtle Lodge biedt ook een 3- en een 5-daagse excursie, de programma's van deze excursies zijn vergelijkbaar met de 4-daagse.

accommodatie in Manaus
om het vertrek naar de Amazon Turtle Lodge vroeg is en de aankomst op de laatste dag laat, is het noodzakelijk dat je de nacht voor en na de excursie in Manaus verblijft. Wij helpen je graag met het reserveren van accommodatie.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs landarrangement 2019
Amazon Turtle Lodge
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Amazon Turtle Lodgedagenvertrek1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer
Açai3dagelijks612399375
toeslag kamer airco595956
Pupunha4dagelijks728506476
toeslag kamer airco102101102
Buriti5dagelijks873750679
toeslag kamer airco136142136

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodgelodge Amazon Turtle Lodge