Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Reuze aapkikkerPará - Ilha do AmorBoa ConstrictorHeliconiaVitoria RegiaPará - kayapó indianenCocabladPará - Canal do JaríPará - AltamiraPará - BelémOndergelopen woudRio TapajósPará - Canal do JaríIguanaAfstandenOrchideeUrubu rivierHarige giftige rupsPará - Ilha MexianaTreeclimbingGeelkop spechtLokaal vervoerWolaapTamanduaGroene krekelAmazoneHaven ManausPará - Canal do JaríHidden lakeZwemmende kinderenTreeclimbingPará - Canal do JaríPará - Rio XinguOndergelopen woudSuperrupsCatfishNeushoorn keverUrubu communityUrubu rivierPará - Ilha do MosqueiroSimple lifeCashewvruchtenAmazonePakaPará - Rio XinguVogelspinTweetenige luiaardPará - BelémGuaranavruchtBusstationStinkvogelPará - Rio XinguRiverside communityPiranhaJungle toiletSex in the forestPará - Alter do ChãoLeafcutterMeeting of the WatersPará - Green LakeReuzenotterPink dolphinFloraAnanasoogstTreeclimbingDrijvend restaurantPalacio da Justicia - ManausPorto de Galinhas - JangadaLokaal transportPara - Canal do JaríSprinkhaan


4-daagse lodge Amazon Tupana Lodge

de Amazon Tupana Lodge is een kleinschalig jungle hotel op 178 kilometer ten zuiden van Manaus met slechts 15 kamers met een charmante sfeer. De rustieke architectuur is zorgvuldig ontworpen zodat het gebouw zich 'mengt' in de omgeving, er geen schade aan toebrengt maar toch alle gemak en comfort biedt.

Op weg van Manaus naar de lodge begint het avontuur al met het passeren van de Meeting of the Waters, waar de Rio Negro en Rio Solimões zich samenvoegen om als Rio Amazone verder te gaan. Je rijdt tevens een groot deel over de Transamazônica, de eerste weg die de staat Amazonas met de rest van Brazilië verbond. Het laatste stuk van de transfer is varend over de Rio Tupana tot aan de lodge.

De lodge heeft een receptie, restaurant, bar service. Verder beschikt de Tupana Lodge over een uitkijktoren met hangmatten en ligstoelen om van het prachtige uitzicht te genieten, met daaronder een spelletjesruimte met tafeltennis, tafelvoetbal, een aantal kaarttafels en een pooltafel. Zonne- en zwemdeck vanwaar je heerlijk in de Tupana rivier kunt zwemmen. Voltage 110 volt. Excursies maak je steeds met een aantal andere in Tupana verblijvende gasten.

Amazon Tupana Lodge heeft 3 types accommodatie:
6 standaard kamers met plafondventilator, badkamer met douche en toilet, tuinzicht.
4 superior kamers met plafondventilator, zitje, badkamer met douche en toilet, zicht op de Rio Tupana.
5 bungalowkamers met plafondventilator, zitje, badkamer met douche en toilet, veranda met hangmat en woudzicht.

De superior kamers hebben vanwege het schitterende uitzicht over de rivier duidelijk de voorkeur!

dag 1
om zeven uur in de ochtend word je opgehaald in je hotel en ga je over water (langs de 'meeting of the waters') op weg naar de Tupana Lodge, aankomst rond half twaalf. Je krijgt een welkomstdrankje aangeboden waarna je kamer wordt toegewezen. Even opfrissen waarna het tijd is voor de lunch.
De eerste tour is in gemotoriseerde kano's om de omgeving te verkennen. Onderweg zie je o.a. veel vogels en apen. Retour naar de lodge voor het diner waarna een tweede tocht met de kano's om de geluiden van de nacht in je op te nemen en natuurlijk voor het hoogtepunt: kaaimannen spotten met behulp van sterke lantaarns waardoor de ogen oplichten.

dag 2
ontbijt. Je vertrekt met een gespecialiseerde gids voor een jungle trek om de schoonheid en energie van het dichte Amazonewoud te ervaren. Retour naar de lodge voor de lunch. Na de lunch ga je op weg met de kano's waarbij de gids je over de belangrijkste vissoorten zal vertellen en je zelf op piranha's gaat vissen. Onderweg terug naar de lodge ben je getuige van een spectaculaire zonsondergang. Diner en overnachting.

dag 3
voor het ontbijt ga je op weg in kano's voor een sunrise trip om het woud en de vogels te zien en horen ontwaken. Op deze trip heb je grote kans om de legendarische roze dolfijnen te zien. Retour naar de lodge voor ontbijt.
Na ontbijt in gemotoriseerde kano's om een lokale familie te bezoeken, waar je hun manier van leven en cultuur beleeft en krijgt uitgelegd.
Na de lunch in de lodge vertrek je voor een korte trekking door de jungle voor de overnachting op de campsite. Tijdens de trekking krijg je uitleg in jungle survival zoals het vinden van water en voedsel. Diner op de campsite, overnachting in hangmatten met muskietennet.

dag 4
korte trekking retour naar de lodge waar het ontbijt wordt gebruikt. Kanotocht door de igapos (ondergelopen woud) en igarapes (smalle kreekjes) om de omringende natuur te observeren. Retour naar de lodge voor de lunch, waarna transfer naar Manaus waar je om ongeveer 5 uur in de middag aankomt.

accommodatie in Manaus
omdat het vertrek naar de Amazon Tupana Lodge vroeg is en de aankomst op de laatste dag laat, is het noodzakelijk dat je de nacht voor en na de excursie in Manaus verblijft. Wij helpen je graag met het reserveren van accommodatie.

overnachting in de jungle
bij de arrangementen vanaf 4 dagen in de Amazon Tupana Lodge is een overnachting in de jungle inbegrepen, begeleid door een gids en een kok, om je nóg beter met de jungle te laten kennismaken. Deze avontuurlijke overnachting is evenwel geen verplichting. Wanneer je liever in de lodge blijft hoef je dit alleen maar aan je gids te laten weten.

dieren in de lodge
aankomst in de Tupana Lodge heb je grote kans dat je enthousiast welkom wordt geheten door Nicolão, een vriendelijke aap die graag op je rug en schouders klimt. Nicolão leeft in het omringende woud maar laat zich graag af en toe verwennen met bananen en andere hapjes. Verder lopen er nog een vriendelijke hond en kat rond en een papagaai die graag naar je tenen pikt, opletten dus!

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

  Std Sup Bung
4 dagen 352 403 464
5 dagen 415 475 547
6 dagen 475 547 630

 

Klik hier voor meer informatie over de Amazon Tupana Lodge

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Amazon Tupana Lodgelodge Amazon Tupana Lodgelodge Amazon Tupana Lodgelodge Amazon Tupana Lodgelodge Amazon Tupana Lodgelodge Amazon Tupana Lodgelodge Amazon Tupana Lodgelodge Amazon Tupana Lodgelodge Amazon Tupana Lodge