Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Urubu rivierPorto de Galinhas - JangadaOndergelopen woudPalacio da Justicia - ManausPará - Canal do JaríStinkvogelOndergelopen woudTamanduaUrubu communityVogelspinIguanaDrijvend restaurantRio TapajósPará - AltamiraPará - BelémPink dolphinAmazoneHeliconiaWolaapSimple lifeHarige giftige rupsPará - Ilha do AmorTreeclimbingPará - Green LakePará - Rio XinguNeushoorn keverGeelkop spechtVitoria RegiaTreeclimbingUrubu rivierAnanasoogstGroene krekelRiverside communityPará - Ilha MexianaGuaranavruchtPará - Ilha do MosqueiroLokaal transportReuze aapkikkerBusstationHaven ManausPará - Rio XinguPará - Alter do ChãoTreeclimbingPiranhaSex in the forestLokaal vervoerFloraCatfishSprinkhaanAfstandenLeafcutterPakaPará - Rio XinguPará - kayapó indianenPará - Canal do JaríCashewvruchtenBoa ConstrictorJungle toiletOrchideeMeeting of the WatersPará - Canal do JaríPará - BelémReuzenotterZwemmende kinderenTweetenige luiaardCocabladAmazoneSuperrupsHidden lakePara - Canal do JaríPará - Canal do Jarí


4-daagse lodge Amazon Antonio's Lodge

Antonio Gomes is geboren en getogen in het zuidelijk deel van het Amazonewoud, en leerde alles wat je moet weten om te (over)leven in het regenwoud van zijn ouders en grootouders. Naar school ging hij met de kano, uren heen en uren terug peddelen. Als de lerares -tevens de plaatselijke vroedvrouw- er niet was wegens een bevalling moest Antonio onverrichter zake weer terug...

Antonio verzeilde al op jonge leeftijd in het toerisme door te gaan werken in de keuken en bar van een lodge, later gevolgd door assistent gids te zijn tijdens excursies, tegelijkertijd Engels lerend van de toeristen.
Inmiddels, veel jaar later, is Antonio een bevoegd gids en heeft hij zijn droom kunnen waarmaken in 2007, een eigen lodge met zijn eigen tours.

De lodge van Antonio heeft een bijzondere ligging t.o.v. andere lodges, namelijk ten noordoosten van Manaus aan de bovenloop van de Urubu rivier. De Rio Urubu heeft donker water door de afgegeven zuren van ontbindende organismen waardoor bacterieën en parasieten hier niet kunnen leven. Minder muskieten dus, minder zelfs dan in Manaus!
Amazon Antonio's Lodge heeft een totaal van 20 kamers waarvan enkele geschikt zijn voor 6 personen in stapelbedden.
Er is o.a. een uitkijktoren met een werkelijk schitterend uitzicht over de rivier (met name bij zonsondergang), in de toren zijn drie gasten kamers.
De Lodge is volledig ecologisch, elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen zodat alle electrische apparatuur kan worden opgeladen.
Het restaurant wordt 's avonds verlicht door kaarsen om het romantische gevoel van je Amazone avontuur nog groter te maken!

Amazon Antonio's Lodge heeft standaard kamers in bungalow gebouwen, kamers met rivierzicht in chalets en drie kamers in de uitkijktoren. Alle kamers zijn eenvoudig maar netjes ingericht en hebben douche en toilet.

dag 1
vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel en naar het busstation gebracht waar je overstapt op een lokale (airconditioned) bus naar het kleine plaatsje Lindoa, ongeveer 3 uur rijden. Vanaf hier nemen we een speedboot en komen ongeveer een uur later aan in de lodge. Introductie van de lodge en toewijzing van je kamer. Vrije tijd tot aan de lunch, gevolgd door een kanotocht door de igarapé's in het ondergelopen woud. Later gaan we vissen, welke door de kok zullen worden bereid voor het diner. In de avond stappen we weer in de kano's om kaaimannen te spotten met de meegebrachte sterke lampen. De gids zal er een proberen te vangen om over deze dieren te kunnen vertellen. Terug naar de lodge voor overnachting.

dag 2
nog voor het ontbijt een kanotocht om vogels, dolfijnen en de prachtige zonsopgang te zien. Terug naar de lodge voor ontbijt, gevolgd door een wandeling door de jungle om verschillende dieren te zien en door de gids uitleg te krijgen over o.a. de medicinale werking van de verschillende plantensoorten. Lunch in de lodge, waarna we ons gaan voorbereiden op een overnachting in de jungle. Je neemt alleen een kleine rugzak en je hangmat mee, de gids zorgt voor een goede plek voor het kamp en de overnachting en legt uit hoe je in de jungle kunt overleven. De kok maakt het diner waarna tijd om te genieten van de omringende natuur en de geluiden van de jungle.

dag 3
we staan vroeg op, maken ontbijt en gaan op weg om verschillende dieren te zien, onderweg lerend van de gids hoe je dingen uit het oerwoud kunt gebruiken zonder het woud te beschadigen. Lunch in de jungle. Na de lunch lopen we terug naar de lodge, tijd om even te relaxen, zwemmen of te kanoeen. Na het diner gaan we proberen te speervissen (afhankelijk van het seizoen) en is er de mogelijkheid een kampvuur op het strand te maken.
Tijd om te slapen!

dag 4
na het ontbijt bezoek aan een locale Caboclo familie waar de gids een uitleg zal geven hoe zij in de jungle leven waarbij ze een demonstratie geven hoe ze 'manioc' maken van cassave wortels. Samen met de gids en de caboclo's krijg je de kans zelf een typisch handwerk te maken, en dat mag je uiteraard mee naar huis nemen.
Tijd om nog even te zwemmen of luieren, lunch en retour naar Manaus via water en weg. Aankomst rond 6 uur in de middag.

overnachting in Manaus
omdat deze excursie vroeg uit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor aanvang van de excursie in Manaus te overnachten. Wij helpen je graag deze reservering te maken. De vertrektijd van je transfer terug naar Manaus wordt ter plaatse vastgesteld n.a.v. de vertrektijd van je volgende vlucht.

overnachting in de jungle
bij alle arrangementen in de Amazon Antonio Lodge is een overnachting in de jungle inbegrepen, begeleid door een gids en een kok, om je nóg beter met de jungle te laten kennismaken. Deze avontuurlijke overnachting is evenwel geen verplichting. Wanneer je liever in de lodge blijft hoef je dit alleen maar aan je gids te laten weten.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

3 dagen € 360
4 dagen € 449
5 dagen € 555

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

lodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodgelodge Amazon Antonio's Lodge