Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


BusstationVogelspinSex in the forestPará - Canal do JaríGeelkop spechtTreeclimbingTreeclimbingTweetenige luiaardPará - Alter do ChãoLeafcutterJungle toiletRio TapajósUrubu rivierFloraRiverside communityPará - kayapó indianenOndergelopen woudPará - Canal do JaríZwemmende kinderenMeeting of the WatersPalacio da Justicia - ManausOrchideeAmazonePará - Ilha MexianaSprinkhaanTamanduaPará - Green LakeAnanasoogstTreeclimbingSimple lifeHidden lakePará - BelémOndergelopen woudNeushoorn keverPará - AltamiraReuze aapkikkerHeliconiaUrubu rivierAfstandenLokaal vervoerPará - Ilha do MosqueiroPará - Rio XinguVitoria RegiaBoa ConstrictorCashewvruchtenAmazoneCatfishPará - Canal do JaríGroene krekelIguanaPará - Canal do JaríPorto de Galinhas - JangadaHarige giftige rupsPará - Rio XinguStinkvogelUrubu communityPara - Canal do JaríPará - Ilha do AmorPará - BelémCocabladPará - Rio XinguPink dolphinHaven ManausLokaal transportPakaDrijvend restaurantWolaapReuzenotterSuperrupsPiranhaGuaranavrucht


5-daagse meerdaagse excursie Victoria Régia

Onze tours rond Santarém en Alter do Chão, op de kruising van de machtige rivieren Amazone en Tapajós, laten je de Amazone zien met de dichte regenwouden waar diverse hikes gemaakt worden, het leven op het water op o.a. het Green Lake, de stad Santarém met direct voor de haven de 'meeting of the waters', laten je het idyllische plaatsje Alter do Chão ontdekken, en kennismaken met de prachtige stranden in de Caribbean van de Amazone.

Alter do Chão is een klein vissersplaatsje op de kruising van de rivieren Rio Amazosna en Tapajós, op ongeveer 30 kilometer afstand van de grotere plaats Santarém. Vanuit dit plaatsje zijn diverse eco-excursies te ondernemen diep het Amazonegebied in, waarbij ervaren gidsen je de wonderen van de natuur laten ontdekken en waarbij je waarschijnlijk dieren als piranha's, luiaards, apen en ara's zult zien. Het kleine en gezellige dorpje heeft een leuk dorpsplein waar o.a. in september het Festa do Çairé wordt gehouden. Aan de rand van het plein is een gezellig drukke boulevard aan een onverwacht schitterend rivierstrand wat voor een strand aan zee zéker niet onderdoet! Gedurende de maanden juni t/m oktober is hier een geweldige strandvakantie te houden, in de overige maanden zijn er geen stranden door de hoge waterstand van de Amazone rivier.

Dag 1
Aankomst in Santarém, ontvangst en verwelkoming en vervoer naar je pousada in Alter do Chão. Aan het einde van de middag maak je een boottocht naar de Ponta de Cururu. Vrije avond in Alter do Chão.

Dag 2
In de middag ontdekken en onderzoeken we het 'Enchanted Forest of Caranazal', een mysterieus overstroomd woud waar een welhaast surrealistische rust heerst. Hierna beklimmen we de karakteristieke Piroca heuvel, een perfecte plek met een mooi uitzicht over het Groene Meer, de Tapajós rivier en Alter do Chão tegen een achtergrond van de ondergaande zon.

Dag 3
Na een vroeg ontbijt gaan we per boot naar de riviergemeenschap Jamaraquá, temidden van het National Forest of the Tapajós (FLONA). Hier maken we een 3 tot 4 uur durende trek door het dichte woud tijdens welke we een groot aantal boomsoorten zullen zien, zoals de Piquiá en de Sumaúma, waaraan veel heilzame werkingen worden toegedicht. Terug in Jamaraquá genieten we van een heerlijke lunch bij één van de lokale families. Na de lunch gaan we verder naar de prachtige Jamaraquá kreek, een kristalheldere kreek met veel kleurrijke vissen en omzoomd door veel groen, waar gesnorkeld kan worden en gevist op piranha's. Tegen het midden van de middag verder naar Maguary, een gemeenschap waarvan de inwoners allemaal werken in een programma ten behoud van de natuurlijke bronnen van het woud, voornamelijk voor rubber, waarvan lokaal veel handarbeid wordt gemaakt. Op de terugweg naar Alter do Chão wordt gestopt bij het prachtige strand van Cajutuba, waar kan worden gezwommen en van het einde van de dag kan worden genoten onder het genot van een vers gemaakte caipirinha (of fruitsap). Vrije avond in Alter do Chão.

Dag 4
Halve dag excursie naar Belterra, een door Henri Ford gesticht Amerikaans dorpje midden in de Amazone ten behoeve van zijn arbeiders in de rubberplantages.

Belterra had de allereerste bioscoop én het eerste ziekenhuis van Zuid Amerika. De middag is vrij om te genieten aan het strand van Ilha do Amor.

Dag 5
Afhankelijk van de tijd van je vlucht ben je in de ochtend en word je na de lunch vervoerd naar de luchthaven Santarém.

verlengen
deze excursie kan met 1 of meerdere nachten worden verlengd in Alter do Chão.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

Victoria Régia op aanvraag

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.