Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Rio TapajósCashewvruchtenHaven ManausTweetenige luiaardVitoria RegiaTreeclimbingNeushoorn keverUrubu rivierPará - Ilha MexianaPiranhaUrubu communityPará - Canal do JaríReuze aapkikkerAnanasoogstGroene krekelPará - Rio XinguFloraGuaranavruchtBoa ConstrictorPará - AltamiraPará - BelémPalacio da Justicia - ManausPará - Ilha do MosqueiroPorto de Galinhas - JangadaSex in the forestHidden lakeHarige giftige rupsTamanduaPink dolphinGeelkop spechtCocabladPará - Canal do JaríSimple lifeLeafcutterPakaRiverside communityPará - Canal do JaríOndergelopen woudSprinkhaanStinkvogelWolaapReuzenotterZwemmende kinderenJungle toiletPará - Rio XinguPará - Rio XinguPará - BelémPará - Canal do JaríPará - kayapó indianenTreeclimbingDrijvend restaurantOrchideeOndergelopen woudAfstandenMeeting of the WatersVogelspinBusstationAmazonePara - Canal do JaríLokaal vervoerLokaal transportCatfishPará - Green LakeTreeclimbingSuperrupsPará - Alter do ChãoUrubu rivierAmazonePará - Ilha do AmorHeliconiaIguana


8-daagse meerdaagse excursie Monte Roraima Expeditie

De expeditie naar de Roraima, een tafelberg met een hoogte rond de 2800 meter, is één van de meest spectaculaire trekkings in Latijns Amerika, misschien wel in de wereld. De tocht naar 'The Lost World' is een trip naar een eiland in de tijd, naar één van de meest exotische plaatsen op aarde. De vergezichten zijn werkelijk prachtig! De Roraima behoort tot de oudste formaties in de wereld en is de hoogste Tepuy van het Guyana schild op het grensgebied van Venezuela, Brazilië en Guyana. De trekking is goed in te passen in een reis door Brazilië. Vrijwel dagelijks kan de reis aanvangen maar onderstaand geven wij een aantal vaste vertrekdata welke worden gemaakt in kleine internationale gezelschappen. Wanneer u de Braziliaans-Venezolaanse grens passeert dient u verplicht ingeënt te zijn tegen gele koorts, denk dus aan het gele vaccinatieboekje!

De door ons aangeboden eco/adventure tours en trekkings worden uitgevoerd in internationaal groepsverband, waarbij de groepjes nooit groter zijn dan 12-15 personen. Vertrek is op bepaalde data, de meeste vertrekken zijn in juli, augustus en september. Onze eco/adventure tours zijn uitstekend te combineren met een individuele reis door Brazilië: vóór of na en zelfs tijdens uw rondreis zijn deze tours eenvoudig in uw schema te passen, zodat u een nóg completer beeld krijgt van wat Brazilië te bieden heeft. Alle activiteiten tijdens de ecotours zijn afhankelijk van weersomstandigheden en bereikbaarheid. De route van een tour kan om deze redenen gewijzigd worden wanneer door omstandigheden de veiligheid of het comfort van de reizigers niet gegarandeerd kunnen worden.

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Boa Vista, verwelkoming door onze lokale agent en vervoer naar het hotel.

Dag 2
Na het ontbijt een briefing over de komende trekking, en vertrek naar Paraitepuy, een vrij lange rit van ongeveer 5 uur. Paraitepuy is het laatste indianendorpje, vertrekpunt naar de Roraima en ligt op 1600 meter boven zeeniveau. Deze eerste dag wacht een relatief eenvoudige wandeling door de open savannah naar het op 1050 meter hoogte gelegen Kukenan camp dichtbij de samenkomst van de rivieren Kukenan en Tek, welke we eerst moeten doorwaden om bij het camp te komen. Als het veel geregend heeft kan dit een spectaculaire oversteek worden dus zorg altijd dat je kleren in vuilniszakken in je rugzak zitten!

Dag 3
Na een stevig ontbijt een ongeveer 5 uur durende wandeling naar Base camp op een hoogte van 1870 meter. Ongeveer twee uur van deze wandeling gaat over behoorlijk steil terrein, de kuiten zullen goed worden getest. Tijdens de tocht door de savannah worden de vergezichten steeds mooier. Overal zie je orchideëen, vleesetende planten en miereneters. In de middag aankomst bij Base camp waar de tenten worden opgezet. Diner en overnachting.

Dag 4
Na het ontbijt starten we met het zwaartse deel van de reis, de ca. 4 uur durende steile klim langs de 'wand' van de Roraima. Het eerste deel gaat door de jungle, en overal zal je Bromelia's en andere exotische planten zien. Dichtbij de top brengt een waterval een heerlijke verfrissing, en hiervandaan is het nog ruim een uur naar de top. De top van de Roraima heeft een landschap dat elke fantasie te boven gaat: de meest bizarre rotsvormen die in de loop van de miljoenen jaren door erosie zijn ontstaan. Buitenaards zelfs. Na aankomst in het camp 'hotel' worden de tenten opgezet en een lichte lunch geserveerd. Daarna de hele middag om de omgeving te verkennen. In de avond een heerlijk diner en overnachting.

Dag 5
Vandaag hebben we de hele dag om de mysterieuze top van de Roraima te verkennen. De tocht voert langs quartz valleien, langs watervallen en de buitengewone fauna en flora van het plateau. Natuurlijk bestijgen we ook de hoogste top, vanwaar prachtige vergezichten over het savannegebied waar we doorheen zijn getrokken. Als het weer het toelaat bezoeken we ook het drielandenpunt waar Brazilië, Venezuela en Guyana samenkomen. Onderweg een lunch en 's avonds weer een heerlijk diner in het camp.

Dag 6
We beginnen vandaag aan onze terugtocht. 's Ochtends is er nog gelegenheid om de laatste foto's te schieten waarna de voorzichtige afdaling langs de hellingen van de Roraima. Lunch in het Base camp en vervolgens steken we weer de rivieren Kukenan en Tek over, waarna de laatste overnachting in tenten langs de rivier.

Dag 7
Na het ontbijt vertrek voor het laatste traject van 4 uur naar Paraitepuy. Alle toeristen worden hier gecontroleerd of ze geen kristallen hebben meegenomen van de Roraima. Gelegenheid om nog een verfrissende duik te nemen in de rivier, waarna lunch en eventueel een lekker en verdiend biertje. In de middag per 4x4 Jeep naar Santa Elena, en in overleg kan nog een stop worden gemaakt bij Quebrada de Jaspe, een rivier met een bedding van edelsteen. Overnachting in het sfeervolle kampement Ya Koo in Santa Elena.

Dag 8
Transfer naar Boa Vista in Brazilië waar je in de loop van de middag wordt afgeleverd op het vliegveld voor de vlucht naar Manaus of een andere bestemming in Brazilië of bij een hotel (niet inbegrepen)

Opmerkingen
er zijn ook 7- en 9-daagse trekkings. Tijdens de beklimming kan een drager voor je bagage (max 15 kilo) worden gehuurd (kosten ca. US$270, ter plaatse te betalen)

beste reistijd
voor deze avontuurlijke beklimming zijn de maanden juni, juli, augustus en september.

vertrekdata
de Monte Roraima expeditie kent slechts enkele vertrekdata per maand, welke wij je op aanvraag graag doorgeven.

Indicatieprijs 2022
vanaf prijs per persoon in Euro

Monte Roraima 8 dagen € 1254

Note: dit is slechts een indicatie, op verschiilende vertrekdata kunnen andere prijzen van toepassing zijn.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Monte Roraima Expeditiemeerdaagse excursie Monte Roraima Expeditiemeerdaagse excursie Monte Roraima Expeditie