Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


ReuzenotterVogelspinPará - Canal do JaríRio TapajósCashewvruchtenPará - Rio XinguIguanaAmazoneAnanasoogstBoa ConstrictorGuaranavruchtPará - Green LakeJungle toiletGroene krekelTweetenige luiaardTreeclimbingUrubu communityPará - Ilha do MosqueiroPará - AltamiraCocabladPará - kayapó indianenMeeting of the WatersPará - Canal do JaríHarige giftige rupsPará - BelémPará - Canal do JaríDrijvend restaurantStinkvogelZwemmende kinderenCatfishPakaPará - Alter do ChãoRiverside communityVitoria RegiaSprinkhaanUrubu rivierPará - Rio XinguAfstandenPink dolphinUrubu rivierPará - Ilha do AmorPiranhaGeelkop spechtReuze aapkikkerWolaapPorto de Galinhas - JangadaOndergelopen woudHidden lakeLokaal transportHeliconiaSuperrupsPalacio da Justicia - ManausFloraOrchideeNeushoorn keverLokaal vervoerSimple lifeAmazoneTreeclimbingTamanduaPará - BelémPará - Rio XinguPara - Canal do JaríBusstationSex in the forestPará - Canal do JaríHaven ManausOndergelopen woudLeafcutterTreeclimbingPará - Ilha Mexiana


3-daagse meerdaagse excursie Marajó Island

Ingeklemd tussen de rivieren Tocantins en Amazone ligt Ilha de Marajó, een attractie die, wanneer je in de Amazone bent, niet gemist mag worden. Het eiland wordt beschouwd als het grootste maritieme eiland ter wereld (zo groot als Zwitserland) met bossen in het westen en moerassen in het oosten, waar Aziatische buffalo's gefokt worden. Het hele eiland heeft prachtige stranden en mangrove moerassen, het midden van Marajó herbergt een wonderschone flora en fauna.

Fazenda Nossa Senhora do Carmo ligt op 80 km afstand van Belém (3 tot 4 uur per boot). In het traditionele houten huis zijn 2 woonkamers, 1 eetkamer, 4 slaapkamers en 3 badkamers. Ook is er een ranch met vier kamers met privé badkamer. De fazenda beschikt over watervoorzieningen, telefoon, en tv. De fazenda heeft een zwembad met zonneterras.

dag 1
's morgens vroeg word je opgehaald en naar de haven van Belém gebracht waarvandaan om 06.30 de boot naar Foz do Camará vertrekt. Hier staat een auto of minibus voor je klaar om je naar de plaats te brengen waar de ferry naar Beiradão vertrekt. Vanaf hier is het een uur varen over het Camará meer naar de Fazenda Nossa Senhora do Carmo. Bij aankomst staat er een welkomstdrankje en zelf gebakken taart voor je klaar. Na het inchecken maken we een tocht door de graslanden op de rug van een paard of waterbuffel, vergezeld door Marajó cowboys. Onderweg kunnen we verschillende diersoorten tegenkomen zoals Capibaras, Anaconda's, wilde zwijnen en vogels. Na de lunch houden we een korte siësta in een hangmat. Hierna maken we een tocht per gemotoriseerde kano door de mangroven en kreken van de Camará river om apen, vogels en kaaimannen te spotten. Na het diner gaan we op zoek naar kaaimannen aan de oever van de rivier. Overnachting in de fazenda.

dag 2
na het ontbijtbuffet gaan we in de droge periode (ca. juni tot eind oktober) op safari per 'Rural', een traditioneel voertuig. In de natte periode (begin november t/m april) maken we een kanotocht over de Camará rivier. Na de lunch met o.a. buffelvlees en buffelkaas bezoeken we de archeologische plaats waar de mysterieus verdwenen Marajóara stam leefde. Hier zijn mooie voorbeelden van hun beroemde aardewerk te vinden. De rest van de middag is vrij te besteden, je kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen en de prachtige Marajó zonsondergang aanschouwen. Diner en overnachting in de fazenda.

dag 3
na het ontbijt maken we weer een rit door de graslanden op zoek naar wild. Na de lunch word je opgehaald voor de terugreis naar Belém waar je rond 18.00 aankomt.

verlengen
deze excursie kan met 1 of meerdere dagen worden verlengd.

vervoer
het is bij deze excursie mogelijk om heen- of terugreis (of beiden)met een Cessna vliegtuigje te maken. Meerprijs hiervoor is op aanvraag.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

3 dagen Ilha Marajó € 710

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Marajó Islandmeerdaagse excursie Marajó Islandmeerdaagse excursie Marajó Islandmeerdaagse excursie Marajó Islandmeerdaagse excursie Marajó Island