Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


AnanasoogstRiverside communityTweetenige luiaardPará - Ilha do AmorBoa ConstrictorPara - Canal do JaríPará - Rio XinguUrubu communityReuzenotterNeushoorn keverMeeting of the WatersBusstationHarige giftige rupsCocabladLeafcutterPiranhaPará - BelémGeelkop spechtTreeclimbingRio TapajósPará - Rio XinguPará - Rio XinguFloraOndergelopen woudLokaal vervoerSimple lifeStinkvogelIguanaUrubu rivierPorto de Galinhas - JangadaUrubu rivierPará - Green LakeTreeclimbingAmazoneWolaapHaven ManausVitoria RegiaVogelspinPará - Canal do JaríSprinkhaanAfstandenDrijvend restaurantSuperrupsAmazoneCatfishTamanduaCashewvruchtenHeliconiaGroene krekelPará - Ilha MexianaPakaPará - Canal do JaríPalacio da Justicia - ManausPará - Canal do JaríOrchideeJungle toiletReuze aapkikkerZwemmende kinderenSex in the forestPará - Alter do ChãoPará - Ilha do MosqueiroPink dolphinTreeclimbingHidden lakeGuaranavruchtPará - AltamiraPará - BelémOndergelopen woudLokaal transportPará - Canal do JaríPará - kayapó indianen


4-daagse meerdaagse excursie Amazone rivierboten

een alternatieve reis in de Amazone is om de Rio Amazone af te varen in een passagiersboot die de rivier op en af vaart. Deze boten doen er 6 dagen over om van Belém naar Manaus te varen (stroomopwaarts), en 5 dagen in omgekeerde richting (stroomafwaarts). Maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van deze reis mee te maken, bijvoorbeeld van Belém of Manaus naar Santarém.

Accommodatie aan boord is in een hangmat op het hoofddek (waar de meeste Braziliaanse passagiers verblijven) of in een hut op een hoger gelegen dek. Dit is de accommodatie die AmazoneTours voor haar reizigers reserveert. Tijdens de reis wordt meerdere malen aangelegd om vracht en passagiers te lossen en laden waardoor je de kans krijgt het dagelijkse leven langs de rivier mee te maken. Die kans krijg je sowieso want onderweg zullen veel Brazilianen een praatje met je willen aanknopen.

Het mooiste is om deze reis vanaf Belém stroomopwaarts te maken omdat de boot dan zo dicht mogelijk onder de kust blijft en je veel ziet van wat er zich op de oevers afspeelt. Vanuit Manaus zal de boot meestal in het midden van de rivier varen om zoveel mogelijk gebruik van de sterke stroming te maken. Omdat de Rio Amazone tot wel 15 kilometer breed kan zijn zie je stroomafwaarts dus een stuk minder!
AmazoneTours werkt met een betrouwbare rederij waardoor we vaste vertrekdagen vanuit Belém, Santarém en Manaus bieden.

 

 

Afhankelijk van waar je je reis wilt beginnen scheep je in in Belém, Santarém of Manaus, installeert je in je hut en ondergaat de komende dagen het leven aan boord van een passagiers/vrachtschip op de Rio Amazone. Je passage is op basis van volpension, dus ontbijt, lunch en diner. Drankjes en dessert zijn niet inbegrepen.

Je komt aan boord in aanraking met de lokale bevolking en hebt de kans om bij iedere aanlegplaats even van boord te gaan. Een avontuur op het water zonder weerga, zeker wanneer je langs de Meeting of the Waters vaart!
In de tabel staan vertrek- en aankomstdagen tussen de verschillende plaatsen.

van naar vertrek aankomst
Belém Santarém woensdag 19.00 zaterdag 04.00
Belém Manaus woensdag 19.00 maandag 16.00
Santarém Manaus zaterdag 11.00 maandag 16.00
Santarém Belém vrijdag 10.00 zondag 07.00
Manaus Santarém woensdag 11.00 donderdag 23.00
Manaus Belém woensdag 11.00 zondag 07.00

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

Belém - Santarém € 275
Belém - Manaus € 355
Santarém - Manaus € 255
Santarém - Belém € 275
Manaus - Santarém € 255
Manaus - Belém € 335

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Amazone rivierbotenmeerdaagse excursie Amazone rivierbotenmeerdaagse excursie Amazone rivierbotenmeerdaagse excursie Amazone rivierbotenmeerdaagse excursie Amazone rivierbotenmeerdaagse excursie Amazone rivierboten