Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


LeafcutterUrubu communityPará - Green LakeSuperrupsLokaal transportGroene krekelPará - Rio XinguBoa ConstrictorBusstationReuze aapkikkerPara - Canal do JaríAmazoneOrchideeAmazonePará - Canal do JaríCocabladPará - AltamiraIguanaHaven ManausAnanasoogstPará - Ilha do AmorHarige giftige rupsTreeclimbingWolaapPará - kayapó indianenPará - Rio XinguPará - Ilha do MosqueiroGeelkop spechtCashewvruchtenPink dolphinFloraPará - Alter do ChãoPorto de Galinhas - JangadaVitoria RegiaTweetenige luiaardPará - Canal do JaríPalacio da Justicia - ManausHidden lakePará - Canal do JaríDrijvend restaurantSprinkhaanPará - Rio XinguRiverside communityVogelspinSex in the forestPará - Ilha MexianaStinkvogelTreeclimbingOndergelopen woudOndergelopen woudPará - Canal do JaríUrubu rivierJungle toiletAfstandenMeeting of the WatersPará - BelémLokaal vervoerTreeclimbingPará - BelémPakaRio TapajósCatfishNeushoorn keverPiranhaHeliconiaTamanduaSimple lifeUrubu rivierReuzenotterGuaranavruchtZwemmende kinderen


9-daagse meerdaagse excursie Amazone excursie

deze bijzondere individuele reis laat je kennismaken met de monding van de Amazone bij de drukke en gezellige havenplaats Belém, waarna je aan een soft-adventure avontuur begint in de wateren en wouden rond Alter do Chão. Onder deskundige begeleiding maak je een prachtige, niet zware jungletrekking en tochten per boot over o.a. het Lago Verde en door het Canal do Jarí. Deze interessante reis wordt afgesloten met een avontuurlijke 3-daagse bootreis in een typische Amazoneboot van Santarém terug naar Belém.

dag 1
Aankomst op de luchthaven of het busstation van Belém. Ontvangst, verwelkoming en vervoer naar een hotel in het centrum.

dag 2
hele dag ter vrije besteding om de interessante stad Belém op eigen tempo te verkennen. Tip: sta vroeg op en breng een bezoek aan de Ver-o-Peso markt, een gezellige drukte aan de haven.

dag 3
na het ontbijt op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de ochtendvlucht naar Santarém, waar je twintig minuten later aankomt door het tijdsverschil van één uur. Ontvangst en verwelkoming door Claudio en vervoer naar het charmante plaatsje Alter do Chão aan de oevers van de Tapajós rivier. In de middag een boottocht over het Lago Verde (groene meer) waar de Borari indianen vanaf de bodem stenen opdoken om er geluksstenen in de vorm van een kikker van te maken, de zgn. Muiraquitã. In het hoogwater seizoen (ca. december tot mei) brengen we een bezoek aan het Floresta Encantada de Carazanal, een ondergelopen woud met een serene rust en stilte. In het laagwater seizoen (ca. juni tot november gaan we naar de Igarapé de Macaco (apenkreek), een kristalheldere stroom die de belangrijkste voedingsader van het Lago Verde is. Aan het einde van de middag komen we aan het breedste (14 km.) punt van de Tapajós en stoppen bij Ponta de Cururú waar we met geluk zoetwater dolfijnen (roze en grijze) kunnen zien. Overnachting in Alter do Chão.

dag 4
vroeg vertrek naar het Floresta Nacional do Tapajós, een 600.000 hectare groot beschermd gebied vol met primair en ondergelopen woud, stranden, traditionele nederzettingen, kreken en meren. Kort na aankomst in de FLONA beginnen we onze 6 tot 7 uur durende jungletrek door het primaire woud. Tijdens de trekking zien we een grote variëteit imposante woudreuzen, waarvan veel medicinale en eetbare eigenschappen hebben voor de lokale bevolking, zoals de Piguiá en de gigantische Samaúma. Aan het einde van de dag zetten we koers naar Jamaraguá, een nederzetting bij de rivier, voor diner en overnachting in hangmatten in een maloca (traditioneel rietgedekte hut) bij het strand.

dag 5
na een goed ontbijt en een zwempartij in de rivier gaan we de Igarapé de Jamaraguá ontdekken, een kristalheldere stroom vol met kleurige vissen en is er tijd om te snorkelen. Na de lunch verder naar Maguary, een nederzetting waarvan de economie is gebaseerd op het hergebruik van natuurlijke grondstoffen uit het woud, voornamelijk natuurlijk rubber, en waarvan handtassen, portefeuilles en vele andere handarbeid wordt gemaakt. Aan het einde van de middag retour naar Alter do Chão, onderweg stoppend aan de schitterende stranden van Cajutuba en Boca Nova. Overnachting in Alter do Chão.

dag 6
na een vroeg ontbijt wandelen we de Serra da Piroca op vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Alter do Chão en de wijde omgeving. De wandeling eindigt met een verfrissende zwempartij op het Ilha do Amor, het prachtige strand van Alter do Chão. Aan het einde van de ochtend gaan we verder naar de Ponta de Pedras, een nederzetting aan de rivier waar we een heerlijke vislunch gebruiken en genieten van een prachtig strand. Tijd om te ralaxen in een hangmat of te zwemmen. In het midden van de middag steken we de rivier over en komen bij het Canal do Jarí, een kanaal dat de modderige Amazone met de heldere Tapajós rivier verbindt. Tegen het einde van de dag slaan we de spectaculaire revoada dos passáros gade, de rumoerige terugkomst van duizenden vogels naar hun nesten. Overnachting in Alter do Chão.

dag 7
na het ontbijt een paar uur vrije tijd in Alter do Chão tot aan het vervoer naar Santarém, waar op de kade onze Amazoneboot ligt te wachten die ons terugbrengt naar Belém. Vertrek is ca. 18.00 uur. Aan boord verblijf je in een 2-persoonshut met airconditioning maar zonder eigen toilet. Het verblijf aan boord is inclusief maaltijden maar zonder drankjes.

dag 8
hele dag aan boord om vanuit je hangmat de prachtige natuur van de Amazone te ondergaan. Regelmatig zullen kleine roeibootjes en kano's aanklampen om goederen aan de man te brengen. Stel deze mensen niet teleur maar koop een kleinigheid, hun blijdschap is hartverwarmend. Tijdens deze bootreis zal je merken dat de Braziliaan een van nature vrolijke, positief ingestelde mens is die graag met je in kontakt komt. Wanneer je daarbij ook nog eens je best doet een woordje Portugees te spreken heb je vrienden voor het leven gemaakt!
Overnachting aan boord.

dag 9
in de vroege of loop van de ochtend (afhankelijk van het tijdstip van vertrek uit Santarém) aankomst in Belém. Op eigen gelegenheid naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming in Brazilië of terugreis naar huis.

verlengen
deze excursie kan op iedere bestemming met één of meer dagen worden verlengd.

aanvang
in tegenstelling tot de meeste Amazone excursies kan deze excursie niet iedere dag aanvangen omdat de Amazone boten niet iedere dag vertrekken.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2020
prijs per persoon in Euro

bij 2 personen vanaf op aanvraag

Tijdens het hoogseizoen en nationale feestdagen kan een toeslag van toepassing zijn.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Amazone excursiemeerdaagse excursie Amazone excursiemeerdaagse excursie Amazone excursiemeerdaagse excursie Amazone excursiemeerdaagse excursie Amazone excursiemeerdaagse excursie Amazone excursie