Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Hidden lakePará - Canal do JaríUrubu communityPará - Green LakeCatfishFloraAmazoneOndergelopen woudReuzenotterGeelkop spechtSimple lifeMeeting of the WatersPará - Alter do ChãoPará - Canal do JaríGuaranavruchtPará - Rio XinguPará - BelémPará - BelémBoa ConstrictorPara - Canal do JaríLeafcutterBusstationPará - Ilha MexianaTreeclimbingSuperrupsPará - Rio XinguPará - Rio XinguTreeclimbingTweetenige luiaardAnanasoogstDrijvend restaurantZwemmende kinderenOrchideeVitoria RegiaPará - AltamiraPará - Canal do JaríUrubu rivierUrubu rivierAfstandenCashewvruchtenTreeclimbingWolaapIguanaPorto de Galinhas - JangadaPiranhaTamanduaVogelspinPará - kayapó indianenSprinkhaanRiverside communityRio TapajósPará - Ilha do MosqueiroReuze aapkikkerSex in the forestPalacio da Justicia - ManausLokaal transportNeushoorn keverPará - Canal do JaríGroene krekelAmazoneOndergelopen woudHeliconiaJungle toiletPará - Ilha do AmorLokaal vervoerHarige giftige rupsPink dolphinPakaCocabladStinkvogelHaven Manaus


7-daagse meerdaagse excursie Amazon Survival

een echte survival excursie waarbij je heel veel leert maar ook voldoende ontspanning hebt. Je trekt diep de Amazone jungle in, overnacht op verschillende locaties, leert je eten te vinden en bereiden, je overnachtingsplaats te maken en beschermen, vuur te maken zonder gebruik van lucifers of een aansteker, en natuurlijk alles van de natuur, wildlife en de medicinale werking van de verschillende planten.

Je gids leert je hoe je je voorbereid op de jacht door je in te smeren met de (citroenachtige) geur van een mierennest zodat je prooi je niet ruikt, en leert je van bamboe een blaaspijp mét pijlen te maken. Ook krijg je les in het vlechten van een palmblad als beschutting boven je slaapplaats.

Kortom, een zeer avontuurlijke en spannende excursie die je lang zal bijblijven! De eerste en de laatste nachten verblijf je overigens comfortabel in de Dolphin Lodge.

dag 1
vanochtend vroeg word je opgehaald bij je hotel en naar de ceasa rivierhaven gebracht waar een speedboot klaarligt om je via de 'meeting of the waters' naar Careiro Castanho aan de overkant van de rivier te brengen. Hier staat een minivan klaar die je in een klein uur naar de Rio Mamori brengt waar je weer in een boot stapt die je naar de Dolphin Lodge brengt. Deze vaartocht is het begin van je Amazone avontuur want onderweg zie en hoor je veel dieren en vogels én zie ja natuurlijk al waar je de komende dagen gaat verblijven, dicht regenwoud.
Na aankomst toewijzing van je kamer, lunch om 12.30 uur. De middag heb je vrij om de omgeving van de Lodge te verkennen, te zwemmen, kayakken of te luieren. Gedurende de middag of avond krijg je een briefing over wat je van de komende dagen kunt verwachten en hoe je je het beste kunt voorbereiden.
Diner en overnachting in de Dolphin Lodge.

dag 2
na het ontbijt ga je op weg met je gids om een trekking te maken op weg naar je jungle kamp. Deze eerste dag gaat op een rustig tempo om je bekend te maken met de jungle en de (on)mogelijkheden.
Aangekomen bij de plaats van het kamp bereid je samen je overnachting voor en zorgt gezamenlijk voor het diner.
Na het diner gezellig zitten bij een kampvuur om te praten, elkaar te leren kennen, te luisteren naar de geluiden van de nacht.

dag 3
een trekking in de ochtend in de omgeving van het kamp waarbij je gids je allerlei wetenswaardigheden over het woud, de bio diversiteit, bomen, planten en dierenleven vertelt. In de middag stap je in een kano om het woud vanaf het water te beleven, uiteraard wordt er diverse keren gestopt om aan land te gaan of de dieren die je ziet te observeren.
In de avond weer het water op om te speervissen. Overnachting in hetzelfde kamp.

dag 4
ook vandaag staat weer een trekking op het programma waarbij de nadruk zal liggen op het uitleggen van de medicinale werking van de diverse platen en hoe deze door de Indianen worden gebruikt. Overnachting in hetzelfde kamp.

dag 5
na ontbijt breek je het kamp op en ga je op bezoek bij een inheemse familie(s), de caboclo's, waar je ook de lunch gebruikt. Je maakt hier de manier van leven mee van deze woudbewoners, hun gebruiken en hoe hard en zwaar ze werken om in hun dagelijks onderhoud te voorzien. Een eye opener! In de middag een verdere trekking naar het kamp voor waar alles weer wordt voorbereid voor de nacht. Na het diner stap je weer in een kano om nachtdieren te observeren. Overnachting.

dag 6
na het ontbijt stap je in de boot om naar het Tapajem meer te gaan om wildlife te observeren, door smalle rivieren en ondergelopen woud te varen. Lunch onderweg. De terugtocht in de middag naar de lodge kan naar keuze per boot of wandelend door de jungle. Diner en overnachting in de Dolphin Lodge.

dag 7
de laatste dag alweer, wat gaat het toch snel!
In de loop van de ochtend retour naar Manaus via water en weg, het laatste stuk met een speedboot langs de 'meeting of the waters'. Je word afgezet bij je hotel of op de luchthaven aan het einde van de middag.

accommodatie in Manaus
omdat deze excursie vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk dat je de nacht ervoor in Manaus overnacht. Terug kan je bij een hotel worden afgezet of op de luchthaven als je vlucht na 19.00 uur vertrekt. Wij helpen je graag met het maken van hotelreserveringen.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

prettig op reis
tijdens de dagen in de jungle is het belangrijk dat je niet teveel aan bagage meeneemt om comfortabel te kunnen reizen. Een kleine backpack met T-shirts, korte en lange broek, wandelschoenen, handdoek en een regenjas is voldoende. Insectenwerend middel, zonnebril, zonnecreme en een petje niet vergeten. Je grote bagage kan achterblijven in de Dolphin Lodge in een afgesloten ruimte.

Note: deze survival excursie kan ook in meer dagen worden gemaakt.

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen

7 dagen € 716
8 dagen € 819
9 dagen € 921
10 dagen € 1024

in de maanden juli en augustus geldt een toeslag.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survivalmeerdaagse excursie Amazon Survival