Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Lokaal transportUrubu rivierNeushoorn keverZwemmende kinderenJungle toiletPará - Canal do JaríBoa ConstrictorPará - Rio XinguHarige giftige rupsSuperrupsGeelkop spechtPink dolphinAnanasoogstHeliconiaPará - BelémSprinkhaanPakaSimple lifeStinkvogelOndergelopen woudVitoria RegiaPará - Green LakePará - AltamiraPará - Canal do JaríOrchideeReuze aapkikkerPará - Ilha MexianaTamanduaAmazoneCocabladFloraPará - Alter do ChãoSex in the forestAmazoneOndergelopen woudReuzenotterTreeclimbingPará - Ilha do MosqueiroLokaal vervoerUrubu communityLeafcutterDrijvend restaurantPará - Rio XinguPara - Canal do JaríPará - Canal do JaríTreeclimbingRiverside communityUrubu rivierPará - BelémAfstandenBusstationPorto de Galinhas - JangadaPará - Ilha do AmorGroene krekelPiranhaTreeclimbingWolaapIguanaPará - Rio XinguTweetenige luiaardCatfishVogelspinPará - Canal do JaríCashewvruchtenGuaranavruchtRio TapajósPará - kayapó indianenHidden lakeHaven ManausPalacio da Justicia - ManausMeeting of the Waters


6-daagse meerdaagse excursie Amazon Native Adventure

een prachtig jungle avontuur in de Amazone met drie dagen en nachten verblijf in de jungle. Maar toch ook nog een beetje comfortabel omdat je de eerste en laatste nacht verblijft in Amazon Antonio's Lodge.

Samen met een van de uitstekende gidsen (bijvoorbeeld Francisco, een Wapichana Indiaan) ga je de boeiende natuur van de Amazone ontdekken, leer je kamp te maken, jagen op dieren/vissen voor het diner en leer je o.a. hoe je een blaaspijp maakt en je jezelf met jachtkleuren tooit met de zaadjes van de 'urucum' vrucht.
Je bezoekt tijdens deze excursie caboclo families welke afgelegen wonen en leven van visserij en een klein stukje land waarop wordt verbouwd.
Daarnaast kom je alles te weten over de medicinale werking van de diverse planten en leer je jezelf te beschermen tegen muskieten door je handen over een mierennest te wrijven om daarna met de citroenachtige substantie jezelf in te wrijven. Werkt écht!

dag 1
vroeg in de ochtend wordt je bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het busstation waar je overstapt in een minibus die in ongeveer 3 uur naar het dorpje Lindoa rijdt, met onderweg een korte stop voor toilet en/of verfrissing. Vanaf Lindoa per speedboot over de Rio Vulture in een uur naar Antonio's Lodge. Verwelkoming door je gids die je wegwijs maakt en je je kamer wijst. Tijd om even te rusten of een duik in de rivier te nemen en dan is het tijd voor de buffetlunch. Na de lunch tijd om even te rusten waarna een kanotocht door de smalle kanalen in het ondergelopen woud en over de brede rivier, speurend naar dolfijnen. Ook ga je tijdens deze tocht vissen, de gevangen vissen zullen door de kok worden bereid voor het diner. Na diner stap je weer in de kano om op zoek te gaan naar kaaimannen waarvan de ogen oplichten in het licht van lantaarns. Terug naar de lodge voor overnachting.

dag 2
vroeg opstaan voor een bird watching kanotocht, grijze en roze dolfijnen te zien en te genieten van de prachtige zonsopgang. Terug naar de lodge voor ontbijt en daarna een jungle walk op zoek naar apen en om uitleg te krijgen over de medicinale eigenschappen van bomen en planten. Retour naar de lodge voor de lunch, waarna je je gaat voorbereiden op je verblijf in de jungle. Je neemt een rugzak en hangmat mee en samen met de gids ga je op zoek naar een geschikte plek om het kamp voor de komende nachten op te maken. Je gids maakt het diner waarna je alle tijd hebt om te luisteren naar de nachtelijke geluiden van de jungle.

dag 3, 4, 5
vanaf vandaag kampeer je in de jungle, ben je op zoek naar apen en ander wildleven, bezoek je lokale caboclo families, leert over hun manier van (over)leven zonder het woud schade toe te brengen, leert jacht technieken zonder moderne wapens, leert over de jungle in het algemeen. Je gids kookt steeds lunch en diner wat je met een houten lepel uit grote bladeren eet.
Slapen doe je tussen de bomen, soms boven het water van de rivier.
Aan het einde van de middag van de vijfde dag ga je weer terug naar de lodge om daar het diner te gebruiken en te overnachten.

dag 6
na het ontbijt nog een uitleg hoe manioc wordt gemaakt en leert je gids je hoe je een blaaspijp of een armband maakt, welke je mee naar huis kunt nemen als aandenken aan je verblijf in de jungle.
Nog even tijd om te zwemmen en na de lunch stap je in de boot die je naar Lindoa brengt om vanaf hier naar Manaus te rijden.

wat moet je meenemen
T-shirt met lange mouwen, korte en lange broek, stevige schoenen, regencape of jas, petje, zwemkleding, een dunne deken of laken voor de overnachtingen in de jungle, zonnecreme, insectenmiddel, zaklamp, een lege 1 liter fles voor water (wordt verstrekt) en, als je die hebt, een verrekijker.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

overnachten in Manaus
omdat deze excursie vroeg uit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor aanvang van de excursie in Manaus te overnachten. Je vervolg of terugvlucht vanuit Manaus moet na 20.30 uur vertrekken, raadzaam is dus ook een overnachting bij terugkomst te plannen.
Wij helpen je graag deze overnachtingen te reserveren.

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

standaard kamer € 604
bungalow of Tower kamer € 720

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventuremeerdaagse excursie Amazon Native Adventure