Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Canal do JaríReuze aapkikkerUrubu rivierPará - Rio XinguPará - Ilha do MosqueiroTreeclimbingHarige giftige rupsPalacio da Justicia - ManausPará - kayapó indianenSex in the forestSimple lifeOndergelopen woudPará - Ilha do AmorPará - Alter do ChãoBusstationLokaal vervoerPará - Ilha MexianaPara - Canal do JaríWolaapJungle toiletPará - BelémUrubu communityLeafcutterCashewvruchtenReuzenotterGeelkop spechtGroene krekelCatfishHaven ManausPará - Canal do JaríIguanaGuaranavruchtOndergelopen woudPorto de Galinhas - JangadaAmazoneBoa ConstrictorTweetenige luiaardTreeclimbingPará - Canal do JaríUrubu rivierPará - AltamiraZwemmende kinderenCocabladPará - Green LakeLokaal transportRiverside communityHeliconiaNeushoorn keverPiranhaVitoria RegiaTamanduaPará - Rio XinguPakaFloraAnanasoogstAmazoneVogelspinRio TapajósHidden lakeMeeting of the WatersStinkvogelPará - BelémPink dolphinOrchideeDrijvend restaurantSuperrupsPará - Rio XinguAfstandenPará - Canal do JaríTreeclimbingSprinkhaan


5-daagse meerdaagse excursie Amazon kayak

een heel bijzondere avontuurlijke excursie!
Vanaf het water beleef je je omgeving anders, meer intens zou je kunnen zeggen. Deze excursie is speciaal voor AmazoneTours door onze agent ontworpen om onze gasten de kans te geven het Amazone regenwoud in al zijn pracht te beleven. Je peddelt in een rustig tempo, uiteraard begeleid door een ervaren Rain Forest gids, over grote rivieren, door igapós en igapés, en stopt meerdere malen om te rusten en uitleg te krijgen over het woud en de bewoners.
Slapen doe je in een hangmat in het Kayaking Expeditions Camp, de laatste overnachting is in de Turtle Lodge.

Deze excursie is vanwege de fysieke inspanning niet geschikt voor mensen die geen goede conditie hebben.

dag 1
vroeg in de ochtend word je bij je hotel opgehaald en naar de Céasa rivierhaven gebracht waar je in een speedboot stapt en over de Rio Negro, via de 'meeting of the waters' naar de overkant vaart naar het dorpje Careiro. Hier stap je in een minibus en rijd ongeveer een uur over de Trans Amazonian Highway naar Port Arara aan de Rio Mamori.
De kayaks liggen hier al klaar en na een uitleg en demonstratie over hoe het beste met een kayak om te gaan ga je op weg voor de eerste kayaktocht van ongeveer 5 uur over de Rio Mamori. Onderweg wordt gestopt bij o.a. een van de grootste bomen van het woud, de Samauma welke een hoogte van 40 meter kan bereiken en aan de basis een omtrek zo groot dat 20 volwassen mannen nodig zijn om het te omspannen.
De lunch wordt onderweg gebruikt op een van de vele zandbanken of aan de rivieroever, waarna na een rustpauze verder wordt gepeddeld naar het kamp. Bij aankomst is je bagage al daar en help je mee het kamp opzetten en de hangmatten te installeren. Als het nog daglicht is volgt een kennismakingstocht in kayaks van de omgeving.
Diner bij terugkomst waarna rust en ontspanning rond het kampvuur waarbij je je medereisgenoten en natuurlijk de gids beter kunt leren kennen. Overnachting.

dag 2
nog voor het ontbijt stap je in je kayak voor een zonsopgang tocht waarbij je het woud hoort ontwaken en een prachtige zonsopgang ziet. Na het ontbijt maak je een jungletrek tijdens welke de gids je heel veel zal uitleggen over het (over)leven in het woud, hoe je drinken en eten kunt vinden, hoe je in bomen klimt, touw maakt van lianen en natuurlijk hoor je veel over de biodiversiteit van het woud.
Terug naar het kamp om even te rusten en/of te zwemmen in de rivier. Lunch. Na de lunch in de kayaks om te gaan vissen op piranha of andere vissoorten zoals de dorada of tambaqui. Tijd voor het diner waarna je op een nachtelijke tocht gaat om kaaimannen te spotten middels sterke zaklampen (de ogen lichten op in het licht). De gids zal proberen een kaaiman te vangen en je uitleg geven over de fysieke karakteristieken, de historie en de dracht van dit bijzondere dier. Je krijgt de kans om de gevangen kaaiman vast te houden om foto's te laten maken. Eeuwige roem voor het nageslacht!
Terug naar het kamp voor een rondje kampvuur en overnachting.

dag 3
voor het ontbijt maken we weer een kayaktocht om het woud te horen te ontwaken, de prachtige zonsopgang en met geluk grijze en/of roze dolfijnen te zien. Na het ontbijt verlaat je het kamp met de kayak naar het tweede kamp, wat na aankomst wordt opgezet en wordt geluncht. Je maakt ook hier een jungletrek en zult merken dat het Amazonewoud verschillende soorten primaire jungle heeft met verschillende eco systemen, planten, dieren, vogels en insecten. Vrije tijd na terugkomst in het kamp om uit te rusten of zwemmen. Diner en overnachting.

dag 4
na het ontbijt een kayak tocht door de igapó's, het ondergelopen woud, op weg naar de Amazon Turtle Lodge voor je laatste overnachting. Na aankomst toewijzing van je kamer, tijd om te relaxen en lunch.
Na de lunch heb je in principe een vrije middag om na te genieten van de afgelopen dagen, de lodge en de omgeving of heb je misschien nog zin om een jungletrek in de omgeving van de lodge te maken.
Vrije avond na het diner maar als je nog een nachtelijke excursie wilt maken kan dit als je dit tegen je gids zegt.

dag 5
na het ontbijt een korte jungletrek naar een gebied met veel rubberbomen waar je gids je uitleg geeft over de rijke rubberhistorie van Brazilië, hoe rubber werd getapt en verwerkt en hoe en waarom de rubber industrie voor Brazilië verloren ging.
Na de lunch retour naar Manaus over water en weg, aankomst rond vijf uur in de middag waar je wordt afgezet bij je hotel of op de luchthaven.

excursie in 4 dagen
wanneer je wat minder tijd hebt kan je deze kayak excursie ook in 4 dagen maken. Het programma is dan in principe gelijk maar met het verschil dat je dan de overnachting in het tweede kamp niet maakt.

moeilijkheidsgraad
het kayakken is weliswaar niet heel zwaar en de tochten zijn niet erg lang maar een goede conditie is wel van belang voor deze excursie.

accommodatie in Manaus
omdat het vertrek van deze excursie vroeg is en de aankomst op de laatste dag laat, is het noodzakelijk dat je de nacht voor en na de excursie in Manaus verblijft. Wij helpen je graag met het reserveren van accommodatie.
Wanneer je op de laatste dag wilt vertrekken moet je vlucht na 19.00 uur zijn.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen

4 dagen € 657
5 dagen € 820

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Amazon kayakmeerdaagse excursie Amazon kayakmeerdaagse excursie Amazon kayak