Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Canal do JaríSuperrupsPará - Canal do JaríPará - Ilha do MosqueiroUrubu rivierRiverside communityPará - AltamiraStinkvogelCocabladPará - Canal do JaríRio TapajósReuzenotterHarige giftige rupsWolaapAmazoneCashewvruchtenLokaal vervoerFloraMeeting of the WatersHaven ManausDrijvend restaurantPakaGuaranavruchtOndergelopen woudAmazoneTreeclimbingCatfishSprinkhaanPará - Rio XinguHidden lakePará - Alter do ChãoReuze aapkikkerAnanasoogstOndergelopen woudGeelkop spechtPara - Canal do JaríPará - BelémTreeclimbingPará - Ilha do AmorGroene krekelPiranhaPará - kayapó indianenPará - Canal do JaríOrchideeBoa ConstrictorUrubu communityNeushoorn keverAfstandenUrubu rivierVogelspinBusstationTweetenige luiaardLokaal transportHeliconiaLeafcutterZwemmende kinderenPará - BelémIguanaPalacio da Justicia - ManausSimple lifePará - Rio XinguPará - Green LakePorto de Galinhas - JangadaTamanduaPará - Ilha MexianaVitoria RegiaJungle toiletPink dolphinPará - Rio XinguSex in the forestTreeclimbing


5-daagse meerdaagse excursie Amazon Adventure

een écht avontuur in de Amazone met twee dagen en nachten verblijf in de jungle. Maar toch ook nog een beetje comfortabel omdat je de eerste en laatste nacht verblijft in Amazon Antonio's Lodge.

Samen met een van de uitstekende gidsen (bijvoorbeeld Francisco, een Wapichana Indiaan) ga je de boeiende natuur van de Amazone ontdekken, leer je kamp te maken, jagen op dieren/vissen voor het diner en leer je o.a. hoe je een blaaspijp maakt en je jezelf met jachtkleuren tooit met de zaadjes van de 'urucum' vrucht.
Daarnaast kom je alles te weten over de medicinale werking van de diverse planten en leer je jezelf te beschermen tegen muskieten door je handen over een mierennest te wrijven om daarna met de citroenachtige substantie jezelf in te wrijven. Werkt écht!

dag 1
je wordt vanochtend vroeg opgehaald bij je hotel en naar het busstation gebracht vanwaar je met een airconditioned (openbaar vervoer) bus in ongeveer drie uur naar het dorpje Lindoa rijdt, met onderweg een stop van ongeveer 10 minuten. In Lindoa stap je over in een speedboat en vaart ongeveer een uur over de prachtige Rio Urubu tot Amazon Antonio's Lodge. In deze regio komen vrij veel grijze en roze dolfijnen voor dus de kans is redelijk groot dat je er onderweg een of meerdere ziet.
Bij aankomst wordt je hartelijk ontvangen door je gids voor de komende dagen welke je een korte introductie geeft en je je kamer toewijst. Tot aan de lunch (12.30) heb je tijd om de omgeving te verkennen. Na de lunch tijd om even te rusten of te zwemmen voor je een kanotocht gaat maken door de kleine kreekjes en het ondergelopen woud (afhankelijk van het seizoen)en op zoek naar dolfijnen. Tijdens de kanotocht ga je ook vissen, en de vangst kan piranha of een andere vissoort zoals de dorada zijn. Terug in de lodge prepareert de kok de versgevangen vis voor het diner.
Na het diner een kanotocht in het donker om kaaimannen te spotten met de meegebrachte zaklantaarns. De gids zal proberen een kaaiman te vangen om uitleg te geven om daarna de kaaiman weer los te laten.
Terug naar de lodge voor overnachting.

dag 2
voor het ontbijt met de kano de rivier op om vogels en de prachtige zonsopgang te zien. Terug naar de lodge voor het ontbijt en gereed maken voor een junglewalk op zoek naar apen, luiaards, vogels en insecten, onderweg uitleg krijgend van de gids over medicinale planten en bomen. Na een paar uur is het tijd om terug te gaan naar de jungle voor de lunch. Na de lunch heb je tijd om je voor te bereiden voor de komende twee dagen en nachten in de jungle.
Met een kleine rugtas en je hangmat (door de lodge verstrekt) loop je door de jungle om ergens het kamp voor de nacht op te zetten, omringd door de geluiden van de jungle. De gids maakt een smakelijk en typisch Amazone diner, serveert het op grote bladeren en met houten lepels die hij die middag gemaakt heeft. Na het diner alle tijd om te rusten en van de geluiden van het woud te genieten.

dag 3 en 4
deze dagen wordt er gekampeerd, ga je de jungle in om meer van de Amazone te weten te komen en ga je op bezoek bij een Caboclo gezin om kennis te maken met hun manier van leven. Tijdens dit bezoek zal de gids uitleggen wat de Caboclo's doen om te overleven in het woud zonder het schade toe te brengen en jagen zonder moderne middelen.
Tijdens de dag zal je leren hoe je moet jagen om te kunnen eten.
Je kunt ervoor kiezen om vannacht te slapen in de bomen boven het water (alleen mogelijk tussen april en augustus), een extra dimensie tijdens deze avontuurlijke excursie.
Aan het einde van de middag van dag 4 retour naar de lodge voor diner en overnachting.

dag 5
na het ontbijt legt je gids uit hoe de Manioc (Cassave) wortel wordt verwerkt tot meel (farinha) wat overal bij gegeten wordt.
Hierna laat de gids je zien hoe je betrekkelijk eenvoudig een armband of een blaaspijp van natuurlijke materialen maakt, welke je natuurlijk meeneemt als souvenir om deze avontuurlijke Amazone excursie nooit te vergeten!
Na de lunch wordt je met de speedboat naar Lindoa gebracht en ga je verder met de bus naar Manaus, aankomst om ongeveer 5 uur aan het einde van de middag. Verder vervoer naar je hotel of de luchthaven. Gezien het tijdstip van aankomst moet je vlucht na 20.30 uur vertrekken.

verlengen
het is mogelijk deze excursie met 1 of meer nachten te verlengen in de Lodge of in de jungle. Prijzen hiervoor op aanvraag.

overnachting in Manaus
omdat deze excursie vroeg uit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor aanvang van de excursie in Manaus te overnachten. Je vervolg of terugvlucht vanuit Manaus moet na 20.30 uur vertrekken, raadzaam is dus ook een overnachting bij terugkomst te plannen.
Wij helpen je graag deze overnachtingen te reserveren.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

wat moet je meenemen
T-shirt, T-shirt met lange mouwen, korte en lange broek, stevige schoenen, regencape of jas, petje, zwemkleding, een dunne deken of laken voor de overnachtingen in de jungle, zonnecreme, insectenmiddel, zaklamp, een lege 1 liter fles voor water (wordt verstrekt) en, als je die hebt, een verrekijker.

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen in Euro

standaard kamer € 555
bungalow of Tower kamer € 646

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

meerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventuremeerdaagse excursie Amazon Adventure