Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Harige giftige rupsGroene krekelPará - Ilha MexianaCashewvruchtenAnanasoogstPará - Rio XinguBoa ConstrictorLeafcutterSimple lifeUrubu communityZwemmende kinderenPará - Canal do JaríAmazonePará - Canal do JaríPará - AltamiraPará - Rio XinguSuperrupsDrijvend restaurantOrchideeOndergelopen woudPará - Rio XinguPakaReuze aapkikkerTreeclimbingUrubu rivierFloraRiverside communityPará - Ilha do AmorPará - Alter do ChãoAfstandenAmazoneReuzenotterGeelkop spechtLokaal vervoerLokaal transportPará - BelémHidden lakePara - Canal do JaríMeeting of the WatersGuaranavruchtWolaapPará - kayapó indianenPalacio da Justicia - ManausPará - Ilha do MosqueiroPará - Canal do JaríTreeclimbingIguanaHeliconiaCocabladBusstationPorto de Galinhas - JangadaJungle toiletSex in the forestPará - Canal do JaríOndergelopen woudNeushoorn keverStinkvogelPiranhaCatfishSprinkhaanPará - Green LakeVitoria RegiaPará - BelémHaven ManausPink dolphinVogelspinRio TapajósUrubu rivierTamanduaTweetenige luiaardTreeclimbing


16-daagse meerdaagse excursie A touch of the Amazon

een bijzondere reis door een al even bijzonder deel van het Amazonegebied van Brazilië: van Belém aan de Atlantische kust tot Manaus. Diverse begeleide excursies in een resort in de buurt van Manaus, trekkings en primitief onderkomen bij caboclo's. Je zult tijdens deze reis in aanraking komen met indianen, veel vogels en andere dieren zien en versteld staan van de verschillen die de Amazone biedt. De indianencultuur viert tijdens deze reis de boventoon!

dag 1
aankomst in Belém, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft in het schitterend gerestaureerde hotel Portas de Amazonia in het oude centrum. Rest van de dag ter vrije besteding.

dag 2
vandaag maak je een halve dag een begeleide city tour door deze boeiende havenstad. Je ziet o.a. de dagelijkse Ver-o-Peso markt en het fort.

dag 3
direct na het ontbijt vervoer naar Mosqueiro Island, één van de vele eilanden die Belém omringen. Na aankomst stap je in een kleine boot waarmee je door nauwe riviertjes vaart en in contact komt met de lokale bevolking. Deze tocht duurt ongeveer een uur en vervolgens begin je aan een korte trekking door het oerwoud waarbij je verschillende dieren kunt spotten (spinnen, apen, vogels enz.). Na afloop volgt de lunch.

Hierna vaar je per boot terug naar het beginpunt op het eiland vanwaar je de terugreis naar Belém maakt. Onderweg is er nog een stop bij een van de mooiste (zoet water) stranden van de Amazone. Mogelijkheid tot zwemmen en rond 18.00 uur ben je weer terug in je hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4
vrije dag tot aan het vertrek (in de loop van de middag) naar de haven van Belém waar je inscheept op de Amazone boot die naar Santarém vaart. Vertrek is rond 18.00 uur.

Aan boord verblijf je 3 nachten in een cabine met toilet. Maaltijden aan boord zijn inbegrepen maar drankjes niet.

dag 5, 6
de Amazoneboten die wij gebruiken voor de passages over de Amazonerivier zijn reguliere passagiers/vrachtboten van o.a. AR Transportes. Onderweg zal in diverse plaatsen worden aangelegd om passagiers en vracht te laden en lossen. Een passage op één van deze boten is erg eenvoudig maar een groot avontuur!

hele dagen aan boord, alle tijd dus om de prachtige natuur van de Amazone te ondergaan. Regelmatig zullen kleine roeibootjes en kano's aanklampen om goederen aan de man te brengen. Stel deze mensen niet teleur maar koop een kleinigheid, hun blijdschap is hartverwarmend.
Tijdens deze bootreis zal je merken dat de Braziliaan een van nature vrolijke, positief ingesteld mens is die graag met je in kontakt komt. Wanneer je daarbij ook nog eens je best doet een woordje Portugees te spreken heb je vrienden voor het leven gemaakt!

dag 7
vroege aankomst in Santarém (ca. 07.00 uur), verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie in Alter do Chão. Je verblijft de komende nacht in een pousada in het gezellige centrum.

dag 8
vroeg in de ochtend beklimmen we de Pica de Piroca om de omgeving in ons op te nemen. Daarna de hele dag excursie per boot naar het o.a. het Groene Meer. Vislunch in Ponta de Pedra, een kleine gemeenschap aan de oever van de rivier. Overnachting in Alter do Chão.

dag 9
hele dag excursie naar het Tapajós National Park met bezoeken aan Jamaraguá en Maguary, twee indianengemeenschappen. Op de terugweg genieten aan het prachtige strand van Cajatuba. Ovenachting in Alter do Chão.

dag 10
halve dag excursie naar Belterra, een door Henri Ford gesticht dorpje midden in de Amazone, ten behoeve van zijn arbeiders in de rubberplantages.
Belterra had de allereerste bioscoop én het eerste ziekenhuis van Zuid Amerika. De middag is vij om te genieten aan het strand van Ilha do Amor. Overnachting in Alter do Chão.

dag 11
aan het eind van de ochtend vervoer naar de luchthaven van Santarém.
Aankomst in Manaus, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nacht in een hotel in het oude centrum, dichtbij het Teatro Amazonas.

dag 12, 13, 14
in de vroege ochtend word je bij het hotel opgehaald en naar de ceasa pier gebracht waar je in een snelle boot stapt die via de 'Meeting of the Waters' naar de overkant vaart. Je stapt hier in een VW busje en rijd een uur of drie (stop onderweg) naar de Rio Tupana waar je weer in een speedboot stapt voor de laatste 30 minuten naar de Tupana Lodge.

De komende dagen maak je kennis met het dichte Amazone regenwoud onder begeleiding van ervaren - vaak Indiaanse - lokale gidsen die je alles kunnen vertellen over de uitbundige flora en fauna, de leefwijze en de gebruiken en de medicinale werkingen van sommige planten en hoe deze door de bewoners worden toegepast.

Er worden dagelijks excursies gemaakt vanuit de lodge zoals korte trekkings door het woud, vissen op piranha's, bezoek aan een caboclo familie en een nachtelijke speurtocht naar kaaimannen.

dag 15
in de loop van de middag terug naar Manaus. Je verblijft de laatste nacht in de Amazone in een hotel in het oude centrum.

dag 16
in de loop van de dag op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of de terugvlucht naar Europa.

aanvang
in tegenstelling tot de meeste van onze reizen, kan deze excursie niét dagelijks aanvangen i.v.m. de niet dagelijkse afvaarten van de Amazone boten.

verlengen
deze reis kan in iedere stad/op iedere bestemming worden verlengd waarbij wel rekening gehouden moet worden met de vertrekdagen van de Amazoneboten.

vliegen naar Brazilië
en zijn legio mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen, om die reden hebben wij bij onze Brazilië rondreizen geen vluchten vermeld. Braziltours kan vluchten met álle maatschappijen verzorgen waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.
Ook binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren, vaak maken wij hiervoor gebruik van een airpass, maar ook vergelijken we losse vliegtickets.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon

bij 2 personen vanaf op aanvraag
excursiepakket op aanvraag

Tijdens het hoogseizoen en nationale feestdagen kan een toeslag van toepassing zijn.

 

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.