Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Geelkop spechtPará - BelémUrubu rivierHidden lakeRiverside communityPalacio da Justicia - ManausSprinkhaanPorto de Galinhas - JangadaReuze aapkikkerTreeclimbingAnanasoogstPará - Canal do JaríReuzenotterLokaal transportCatfishOndergelopen woudBoa ConstrictorVitoria RegiaAmazoneHeliconiaTweetenige luiaardPará - BelémSex in the forestPará - Ilha do AmorPará - Canal do JaríGuaranavruchtNeushoorn keverLeafcutterSuperrupsTamanduaMeeting of the WatersPiranhaCashewvruchtenPink dolphinTreeclimbingJungle toiletPakaPará - Alter do ChãoUrubu communityPará - Ilha MexianaWolaapOndergelopen woudBusstationTreeclimbingZwemmende kinderenGroene krekelPará - Rio XinguLokaal vervoerIguanaPará - Ilha do MosqueiroPará - Green LakeVogelspinAfstandenDrijvend restaurantPará - Rio XinguPará - Rio XinguPará - Canal do JaríRio TapajósHarige giftige rupsCocabladStinkvogelFloraHaven ManausPará - Canal do JaríPara - Canal do JaríPará - AltamiraUrubu rivierSimple lifeAmazoneOrchideePará - kayapó indianen


6-daagse cruise Pink Dolphin Expedition

een avontuurlijke cruise op een klein jacht dat plaats biedt aan maximaal 10 passagiers, een soort privé cruise dus. Het vertrek is vanaf Manaus en, hoewel het schip een min of meer vaste vaarroute heeft is het door de kleinschaligheid mogelijk om de route aan te passen of op een interessante plaats langer dan voorzien te verblijven.

Een ideale cruise voor een gezin, een groepje familie of vrienden.

dag 1
je wordt opgehaald bij je hotel en naar de rivierhaven gebracht. Inscheping en stroomafwaarts langs de 'meeting of the waters' waar de Rio Negro en de Rio Solimões samenkomen en vanaf hier de Rio Amazone worden. De zwarte en modderige wateren mengen zich de eerste kilometers niet door o.a. stroming, temperatuurverschil en zuurgraad. Een bijzonder natuurlijk verschijnsel en prachtig schouwspel!
Je vaart naar een drijvend dorp waar 30 families wonen, en hier wordt gestopt zodat je kunt zien hoe het leven zich in drijvende huizen afspeelt, interessant.
Verder naar Janauarilandia park waar je over een loopbrug lopend de gigantische waterlelie 'Amazônica Régia' ziet, een lelie die een doorsnee van wel 4 meter kan bereiken. Lunch aan boord, waarna een kanotocht door de igapó (ondergelopen woud). Vertrek van Janauarilandia naar Jacareubal, wat de rest van de middag duurt. Diner aan boord, overnachting in hangmatten of in je cabine.

dag 2
al voor het ontbijt zet de stuurman de boot in beweging richting de Rio Arara. Ontbijt aan boord waarna een jungle trekking samen met je gids en een inheemse gids van de Arara gemeenschap. Tijdens de trekking wordt alle mogelijke informatie gegeven over de diverse planten en bomen, hoe de lokale bewoners gebruik maken van o.a. bladeren en wat ze er van maken, en van de medicinale werking van de diverse plantensoorten. Terug aan boord voor de lunch en wat vrije tijd om te zwemmen. In de middag ga je op piranha vissen en zie je de prachtige zonsondergang. Diner op het strand en overnachting aan boord.

dag 3
na ontbijt vaar je naar de Rio Cuieiras, een vaartocht die de rest van de dag in beslag neemt. Hoewel je steeds in de Amazone vaart is het landschap zeker niet eentonig en wisselt van dichte begroeiing tot open vlaktes met grazend vee tot ondergelopen woud. Onderweg zal je zeker veel dierenleven zien en horen. De lunch wordt aan boord gebruikt.
Bij aankomst wordt het diner aan land geprepareerd en gegeten. Je kunt vandaag kiezen of je in het jungle camp of aan boord wilt overnachten.

dag 4
voor het ontbijt een jungle trek om het woud en zijn bewoners te zien en horen ontwaken en de prachtige zonsopgang te zien. Retour naar de boot voor de lunch. In de middag ga je peddelen in een kano over de Rio Cuieiras en heb je, doordat je je fluisterzacht beweegt, meer kans op het zien van bijzondere vogels en apen.
Diner en aan boord en na het diner nogmaals de kano in om het nachtleven te zien en horen (90% van alle dieren in het woud zijn actief gedurende de nacht).

dag 5
op de voorlaatste dag vertrek je tijdens het ontbijt naar het kleine stadje Novo Airão waar je van boord gaat voor een wandeltocht door het plaatsje met bezoeken aan o.a. een kerk en de plaatselijke school. De middag is vrij om te zwemmen of op eigen gelegenheid nog meer van het plaatsje en omgeving te zien. Na het diner ga je weer het plaatsje in om het avondleven mee te maken.
Overnachting aan boord.

dag 6
na het ontbijt vaar je terug naar Manaus, onderweg zal worden gestopt waar interessante dingen te zien zijn of worden gedaan.
Het streven is om tegen het einde van de middag in Manaus aan te komen, waarna je, na ontscheping en een hartelijk afscheid van de bemanning, terug naar je hotel wordt gebracht.

accommodatie in Manaus
omdat het vertrek vroeg is en de aankomst op de laatste dag laat, is het noodzakelijk dat je de nacht voor en na de cruise in Manaus verblijft. Wij helpen je graag met het reserveren van accommodatie.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon in Euro

bij 2-3 personen € 1790
bij 4-6 personen € 1345
bij 8-12 personen (grotere boot) € 1290

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

cruise Pink Dolphin Expeditioncruise Pink Dolphin Expeditioncruise Pink Dolphin Expeditioncruise Pink Dolphin Expeditioncruise Pink Dolphin Expedition