Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Rio XinguGroene krekelCatfishPorto de Galinhas - JangadaTreeclimbingIguanaSprinkhaanPalacio da Justicia - ManausSimple lifeNeushoorn keverHeliconiaOndergelopen woudReuze aapkikkerTweetenige luiaardBusstationFloraUrubu communityHarige giftige rupsWolaapPará - Rio XinguAmazoneSuperrupsAnanasoogstPakaTreeclimbingHaven ManausBoa ConstrictorOrchideePará - AltamiraUrubu rivierRiverside communityAfstandenCashewvruchtenPará - Ilha do MosqueiroPara - Canal do JaríVogelspinStinkvogelDrijvend restaurantZwemmende kinderenTamanduaGeelkop spechtOndergelopen woudPará - kayapó indianenLokaal vervoerCocabladLokaal transportPará - Ilha MexianaReuzenotterHidden lakeAmazonePará - BelémPará - Ilha do AmorPink dolphinMeeting of the WatersPará - Alter do ChãoRio TapajósPará - Canal do JaríLeafcutterJungle toiletPará - BelémTreeclimbingPará - Canal do JaríUrubu rivierPará - Green LakeGuaranavruchtPiranhaPará - Canal do JaríPará - Canal do JaríSex in the forestPará - Rio XinguVitoria Regia


5-daagse cruise Into the wild Amazon

Into the wild Amazon is een vijfdaagse cruise welke de meest essentiële gedeeltes in de Amazone bezoekt op gebied van wildleven, natuur en cultuur.
De reis concentreert zich op en rond de Amazone rivier en haar zijrivieren, er worden wandelingen in het woud gemaakt, langzaam over ondiepe rivieren gevaren en oneindige ondergelopen grasvlaktes bezocht.
Into the wild Amazon wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano, speciaal gebouwd om in de ondiepe rivieren te kunnen varen. Aan boord van het comfortabele schip reis je samen met andere 'Amazone ontdekkers', goed opgeleide en getrainde gidsen en een ervaren crew die het je graag naar de zin maken.
Met een 21-jarige cruise ervaring zijn alle activiteiten en excursies goed doordacht en gedetailleerd.

Dag 1, maandag
vroeg in de middag inscheping op het MY Tucano die ligt afgemeerd aan de pier van het Tropical hotel in Manaus. We varen stroomopwaarts de Rio Negro op waarbij de crew en de gidsen ons de eerste briefing geven over de Amazone, de natuur en de cultuur.
Aangekomen bij de grootste zoetwater archipel ter wereld, de Anavilhanas Archipelago, varen we langzaam een igarapé in, een ondiepe zijarm, en maken een excursie aan land waarbij we veel kleurige vogels zullen zien, schitterend en dicht primair woud, en met geluk doodshoofdaapjes zien en de brulaap horen brullen. Diner aan boord en daarna voldoende tijd om aan dek na te praten.

Dag 2 t/m 4
deze dagen zullen we o.a. het Lago Janauari Ecological Park zien, de twee- en drietenige luiaard, miereneters, apen, en genieten van het natuurspektakel waar de Rio Negro en Rio Solimões samenkomen maar niet door elkaar stromen, de 'meeting of the waters'.

Klik hieronder voor de uitgebreide beschrijving van het verloop van de cruise.

Dag 5, vrijdag
na het laatste ontbijt aan boord ontscheping aan de pier van het Tropical hotel in Manaus.

accomodatie aan boord
het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus
omdat de Essential Amazon cruise in de middag vanuit Manaus vertrekt is het niet noodzakelijk de nacht ervoor in Manaus te overnachten maar graag reserveren wij het Tropical Manaus hotel voor je wanneer je dit wel wenst.

afvaartdata Into the wild Amazon
2020: 
3 en 17 februari, 2 en 16 maart, 13 april, 11 en 25 mei 8 en 22 juni, 6 en 20 juli 3 en 17 augustus, 14 en 28 september, 12 en 26 oktover, 9 en 23 november, 14 december
2021: 4 en 18 januari, 1 en 15 februari, 1 en 15 maart, 12 en 26 april, 10 en 24 mei, 7 en 21 juni, 5 en 19 juli, 2 en 16 augustus, 13 en 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 13 december

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2020 
prijs persoon bij 2 personen in Euro

Green Cabin 1560
Yellow cabin 2290

 

Klik hier voor meer informatie over de Into the wild Amazon

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.