Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


AfstandenStinkvogelPorto de Galinhas - JangadaWolaapCocabladHidden lakeLeafcutterNeushoorn keverPará - kayapó indianenPakaUrubu communitySimple lifePará - Canal do JaríTweetenige luiaardHaven ManausPará - Ilha do AmorOndergelopen woudPará - Ilha MexianaTreeclimbingBoa ConstrictorAmazonePará - BelémLokaal vervoerPink dolphinSex in the forestPará - Green LakePará - BelémVogelspinPará - Rio XinguZwemmende kinderenGeelkop spechtPará - Canal do JaríTamanduaOndergelopen woudMeeting of the WatersPará - Canal do JaríCatfishSprinkhaanFloraPará - AltamiraUrubu rivierDrijvend restaurantPará - Rio XinguIguanaHarige giftige rupsPiranhaAmazoneReuzenotterReuze aapkikkerOrchideePara - Canal do JaríTreeclimbingTreeclimbingPalacio da Justicia - ManausUrubu rivierCashewvruchtenRio TapajósGroene krekelPará - Canal do JaríLokaal transportGuaranavruchtJungle toiletBusstationPará - Rio XinguPará - Alter do ChãoSuperrupsHeliconiaRiverside communityPará - Ilha do MosqueiroVitoria RegiaAnanasoogst


7-daagse cruise Expedition cruise

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1
om 07.00 meld je je in de hal van het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd naar de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 6
dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 7 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 7
na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord
het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus
omdat de Heart of the Amazon cruise vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata The Expedition Cruise:
2021: 9 en 23 januari, 6 en 20 februari, 6 maart, 3 en 17 april, 1, 15 en 29 mei, 12 en 26 juni, 10 en 24 juli, 7 en 21 augustus, 18 september, 2, 16 en 30 oktober, 13 november, 4 en 22 december

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2022
prijs per persoon bij 2 personen

Green cabin € 2.960
Yellow cabin € 4.390

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.