Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


HeliconiaSimple lifeReuze aapkikkerBoa ConstrictorTreeclimbingGroene krekelPará - Green LakePalacio da Justicia - ManausPará - Rio XinguTweetenige luiaardPará - Canal do JaríGuaranavruchtVitoria RegiaHaven ManausRio TapajósZwemmende kinderenOrchideeVogelspinSuperrupsCocabladIguanaPará - BelémPakaLokaal vervoerPará - Alter do ChãoPará - Canal do JaríMeeting of the WatersBusstationWolaapPará - Rio XinguAmazonePink dolphinSex in the forestReuzenotterAmazoneUrubu rivierRiverside communityAnanasoogstTreeclimbingPará - Canal do JaríOndergelopen woudPara - Canal do JaríTreeclimbingPará - AltamiraCashewvruchtenUrubu rivierPará - BelémPará - Ilha do AmorNeushoorn keverCatfishPará - Ilha do MosqueiroHidden lakePorto de Galinhas - JangadaPará - kayapó indianenDrijvend restaurantOndergelopen woudAfstandenFloraHarige giftige rupsLokaal transportPará - Ilha MexianaJungle toiletLeafcutterPiranhaSprinkhaanTamanduaPará - Rio XinguUrubu communityPará - Canal do JaríGeelkop spechtStinkvogel


4-daagse cruise Amazon Clipper Cruises

Amazon Clipper Cruises heeft twee speciaal voor dit doel gebouwde Amazone cruiseschepen, welke de Rio Amazone en de Rio Negro bevaren. Tijdens de cruises worden excursies te voet en per gemotoriseerde kano gemaakt naar kleine dorpjes, riviereilanden met prachtige stranden en een grote variëteit aan ecosystemen. De Amazon Clipper heeft 8 cabines, de luxere Amazon Clipper Premium heeft 14 cabines en is een nieuwere boot met meer comfort. De Amazon Clipper cruises door het Amazone gebied laten je op verschillende niveau's van luxe het dichte woud van de Amazone ontdekken. Tijdens alle cruises word je begeleid door ervaren en deskundig personeel, welke je enthousiast álles over flora en fauna zullen vertellen. Kleine dorpjes en riviereilanden worden bezocht, excusies worden per gemotoriseerde kano of te voet gemaakt.

Vertrekdagen vanuit Manaus zijn maandag (3- en 6- daagse cruise) en woensdag (4-daagse cruise). Als voorbeeld geven wij de 4-daagse cruise.

Dag 1
De Clipper vertrekt op woensdag vanaf de pier bij het Tropical Hotel in Manaus. Na een kennismaking met het schip en haar bemanning en onder het genot van een welkomstdrankje vaar je af. De cruise begint stroomopwaarts naar de Pagadoa-rivier. Je maakt een korte boottocht met een motorbootje om de zonsondergang te zien. Hierna krijg je het diner op de cruiseboot aangeboden. 's Avonds is er wederom een kano tocht. Je vaart door het donker en hebt de kans om de vele nachtdieren van het Amazonegebied te horen en zien. Overnachting op de cruiseboot.

Dag 2
Na het ontbijt ga je aan wal. Je maakt een lichte trekking door het regenwoud onder begeleiding van een deskundige gids. Naast het prachtige natuurschoon kom je ook door enkele traditionele dorpjes. Je bezoekt hier een 'Caboclo'-familie. Na de lunch vaart de Clipper naar de Anavilhanas archipel, 's werelds grootste zoetwaterarchipel, op meer dan 1000 kilometer van de zee. Je gebruikt het diner aan boord. 's Avonds is er wederom een boottochtje met de motorboot. Je hebt de kans de vele nachtdieren van de archipel te bewonderen. Afhankelijk van het seizoen zie je kaaimannen, kikkers, luiaards, slangen en andere dieren. Overnachting op de cruiseboot.

Dag 3
's Ochtends bezoek je het dorp Novo Airaõ. Dit dorp is bekend om zijn zaagmolens, traditionele botenmakers en de lokale markt. Na de lunch vaar je naar Praia Grande. Dit is een mooi strand waar je de gelegenheid krijgt om even lekker te zwemmen. Vervolgens maak je een boottochtje naar het Acajatuba-meer om de typische flora van het regenwoud te ontdekken. Je ziet rubberbomen, de Brazil Nut boom en verschillende soorten palmen. Bij terugkomst op de boot ga je vissen op piranha's. Na het diner maak je een avondtocht om kaaimannen te spotten. Overnachting op de cruiseboot.

Dag 4
Je maakt 's ochtends vroeg een tocht met de motorboot om de flora en fauna van dichtbij te kunnen bekijken. Het regenwoud staat hier permanent onder water en je kunt hier reuzenwaterlelies (Victoria Amazonica) zien. Hierna ontbijt op de Clipper. Je vaart verder naar de 'meeting of the waters'. Op deze wonderlijke plaats stroomt het water van de Rio Negro en de Rio Solimoës 4 kilometer lang naast elkaar zonder te mixen. Een gevolg van de verschillende stromingen en watertemperatuur. Vervolgens kom je aan bij Manaus. Vanaf het water heb je nog een mooi uitzicht op deze fascinerende stad midden in het regenwoud. Rond 11.30 stap je weer aan wal bij het Tropical Hotel.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs landarrangement 2019
Amazon Clipper Cruises
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Amazon Clipper CruisesdagenVertrek1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer
Traditional I3Maandag1059706-
Traditional II4Woensdag1444962-
Traditional III6Maandag21291420-
Premium II3Maandag1481987987
Premium II4Woensdag197313151315
Premium III6Maandag297919861986
Premium met balkon I3Maandag162811341134
Premium met balkon II4Woensdag219315351535
Premium met balkon III6Maandag327322802280

Tijdens nationale en regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

cruise Amazon Clipper Cruisescruise Amazon Clipper Cruises