Bel met AmazoneTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


VogelspinBusstationAnanasoogstPará - BelémPará - Rio XinguPorto de Galinhas - JangadaPara - Canal do JaríOrchideePakaPará - Canal do JaríPará - kayapó indianenAmazoneAfstandenPará - Canal do JaríGuaranavruchtPará - Rio XinguTreeclimbingFloraTreeclimbingCatfishPará - Ilha do MosqueiroTamanduaHaven ManausBoa ConstrictorLokaal transportPará - Ilha do AmorSimple lifeReuzenotterOndergelopen woudOndergelopen woudPará - AltamiraGeelkop spechtRio TapajósDrijvend restaurantZwemmende kinderenJungle toiletPiranhaPará - Canal do JaríHeliconiaSuperrupsSprinkhaanCashewvruchtenHidden lakePará - BelémPará - Ilha MexianaUrubu rivierPalacio da Justicia - ManausStinkvogelSex in the forestCocabladPink dolphinPará - Canal do JaríPará - Green LakeMeeting of the WatersPará - Alter do ChãoHarige giftige rupsUrubu rivierLeafcutterPará - Rio XinguRiverside communityReuze aapkikkerTweetenige luiaardAmazoneUrubu communityNeushoorn keverLokaal vervoerVitoria RegiaGroene krekelTreeclimbingWolaapIguana


7-daagse meerdaagse excursie Belém en het eiland Marajó

Belém, de natuurlijke toegang tot het Amazone gebied, heeft een prachtige architectuur die zich manifesteert in de herenhuizen, paleizen en kerken in het oude centrum. Een typische stad in de Amazone; een vochtig warme temperatuur, bossen en de flora en fauna van de regio. Belém breidt uit, houdt rekening met de toekomst maar vergeet hierbij niet haar belangrijke verleden, waarbij de Indianen en 'stadse' mensen in een stad van 1,5 miljoen inwoners in harmonie samen leven.

Ingeklemd tussen de rivieren Tocantins en Amazone ligt Marajó eiland, een attractie die, wanneer je in de Amazone bent, niet gemist mag worden. Het eiland wordt beschouwd als het grootste maritieme eiland ter wereld (zo groot als Zwitserland) met bossen in het westen en moerassen in het oosten, waar Aziatische buffalo's gefokt worden. Het hele eiland heeft prachtige stranden en mangrove moerassen, het midden van Marajó herbergt een wonderschone flora en fauna. Tijdens deze tour bezoeken we o.a. de hoogtepunten van de hoofdstad van de staat Pará en zullen over en langs de rivieren en eilanden in de Amazone monding navigeren.

Dag 1
Aankomst en verwelkoming in Belém en transfer naar het hotel in het centrum.

Dag 2
Na het ontbijt een uitgebreide city tour met de highlights van de stad: Muséo Paerense Emilio Goéldi, een onderzoek instituut in de Amazone, bekend om wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van Botany, Zoology, Archeology, Antropology en Earth Science; Basilica Nossa Senhora de Nazaré, waar de grootste processie van Brazilië wordt gehouden; Teatro de Paz; Estaçio dos Doces; Feira de Ver-o-Peso, een dagelijkse open markt met locale producten; Bairro da Cidade Velha, het grootste gebied in het oude centrum met nog oorspronkelijke herenhuizen; Forte do Castelo en Museo de Arte Sacre. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3
Vroeg vertrek naar Marajó eiland. Na ongeveer 3 uur varen, vervoer per van en per motorboot, komen we aan bij Fazenda Nossa Senhora do Carmo, gelegen aan de oevers van de rivier Guama. Na de lunch een paardrijtocht over de landerijen en in Cavalo Marajoara waar we veel diersoorten als de miereneter, capibaras, jaburu, canana, ooievaar en reiger kunnen zien. Diner en overnachting.

Dag 4
We staan vroeg op om de schitterende zonsopgang mee te maken tijdens een roeitocht, waarbij we ook guaribas, luiaarden, jacus, papagaaien en curicaras zien. Terug naar de fazenda voor het ontbijt en daarna naar de Camara rivier en verder over de igarapes, kleine zijarmen die tussen de bossen stromen. We lopen naar een archeologische vindplaats waar we 3 tot 400 jaar oud keramiek en medicinale planten als de knoflookboom, mucuracaa (voor in het badwater van kinderen), tapeuba (sap), giniporana (tegen insectenbeten), veronica (soort liaan tegen o.a. diarree en gastritis) e.a. zullen vinden. Lunch op de boerderij en in de middag onder toezicht rijden op de buffalo's. Diner en overnachting.

Dag 5
Weer een vroege ochtend voor een roeitocht rond de boerderij, waarna ontbijt. Vertrek naar het dorpje Soure, waar we inchecken in hotel Ilha de Marajó en bezoek aan het historische Vila Joanes. Na de lunch twee opties: kanoeën op de rivier (bij hoogtij); per boot naar de Miguelao grot waar we in de kano's stappen tot aan de Macucu rivier en Santa Elias boerderij vanwaar we een kleine trekking maken naar de Bom Jesus boerderij. Tweede optie is per mountainbike langs de oostelijke kustlijn (bij laagtij) tot aan het dorpje Caju.

Dag 6
Na een vroeg ontbijt nemen we de boot die ons terugbrengt naar Belém. In de middag bezoeken we Itacoaraci, centrum van het Marajóara en Tapajó keramiek, geërfd van de indianen die het gebied van Ilha de Marajó en de Tapajós rivier bezetten. De productie van het bijzondere keramiek kan hier gezien worden en uiteraard kan het een en ander worden aangeschaft.

Dag 7
Voor de dageraad vertrekken we naar Ilha dos Papagaios waar, bij het aanbreken van de dag, duizenden papagaaien ontwaken en uitvliegen, een schitterend en luidruchtig spektakel in het groene woud. Na de lunch vervoer naar de luchthaven voor het vervolg van uw reis door Brazilië of terugreis naar Europa.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2020
prijs per persoon in Euro

bij 2 personen vanaf op aanvraag

 

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.