Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Vervoer per kano in de AmazoneWolaap hangend in de boomOndergelopen woud in de AmazoneToilet in de AmazoneHuis in Canal do JaríDrijvend restaurant in de AmazoneVervoersmiddel op Ilha MexianaAmazonebotenEtende geelkop spechtGroene krekelUrubu communityIguanaVogelspin in de AmazoneUrubu rivierHeliconia bloemReuze aapkikkerBoa Constrictor in de boomAanlegplaats boten in de AmazoneGuaranavruchtZwemmende kinderenZonsopkomst Urubu rivierVarend op de Amazone rivierHuis nabij BelémTreeclimbing in de AmazoneCashewvruchtenTamanduaCocabladVaren in Canal do JaríFeest in de AmazoneWitte orchideeLeafcutter in de boomKayapó indianenAlligator aan de waterkantParende dieren in de AmazoneRiverside communityAfstandentabel naar de AmazoneVliegende stinkvogels in de AmazoneNeushoorn keverFeest in de AmazoneEtende reuzenotterFeest op Ilha do MosqueiroHaven van ManausVerlaten zandweg in BraziliëMeeting of the Waters in de AmazoneAnanasoogstZwemmende roze dolfijnOndergelopen woud in de AmazoneStrand Ilha do AmorGreen Lake SantarémVarende boot op Rio TapajósSuperrupsGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaAardewerk in BelémKoeien in de AmazonerivierHidden LakeCanal do JaríHarige giftige rupsVrouw bereid eten aan de waterkantHuisje in Canal do JaríTreeclimbing in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneTanden van een piranhaPassagiersvervoer in de AmazoneTweetenige luiaardRoutebord naar Albergue da FlorestaHuis in de Urubu rivierPaarse orchideeTractor te water in AltamiraZonsondergang Urubu rivierPalacio da Justiia in ManausAap in een AmazoneboomCanal do JaríLokaal vervoer in de AmazoneSprinkhaanCatfish gevangenPaka in de natuur


The heart of the Amazon

Share

Print deze pagina

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1

om 07.00 meld je je in de hal van het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd naar de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 6

dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 7 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 7

na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord

het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus

omdat de Heart of the Amazon cruise vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata the Heart of the Amazon

2016: 6 en 20 februari, 5 en 19 maart, 16 en 30 april, 14 en 28 mei, 18 juni, 2 en 16 juli, 6 en 20 augustus, 10 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 10 en 24 december

2017: 7 en 21 januari, 4 en 18 februari, 11 en 25 maart, 8 en 22 april, 6 mei, 3 en 17 juni, 1, 15 en 30 juli, 12 en 26 augustus, 9 en 23 september, 7 en 21 oktober, 11 en 25 november, 9 en 23 december

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Klik hier voor meer informatie over de The heart of the Amazon

Indicatieprijs 2016 landarrangement
The heart of the Amazon
Prijzen per persoon in €

 Dagenvertrek1-pers.hut2-pers.hut3-pers.hut
Green7zaterdag535835723572
Yellow7zaterdagn.b.39913991

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden