Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Drijvend restaurant in de AmazoneReuze aapkikkerGreen Lake SantarémPaarse orchideeSuperrupsStrand Ilha do AmorVrouw bereid eten aan de waterkantHaven van ManausVerlaten zandweg in BraziliëTractor te water in AltamiraNeushoorn keverHuis in de Urubu rivierCanal do JaríKoeien in de AmazonerivierGroene krekelPalacio da Justiia in ManausRoutebord naar Albergue da FlorestaKayapó indianenVarende boot op Rio TapajósLeafcutter in de boomHarige giftige rupsCatfish gevangenTweetenige luiaardAardewerk in BelémIguanaRiverside communityTreeclimbing in de AmazoneAlligator aan de waterkantCocabladVarend op de Amazone rivierZwemmende roze dolfijnGuaranavruchtTreeclimbing in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneTamanduaEtende reuzenotterParende dieren in de AmazoneVliegende stinkvogels in de AmazoneTanden van een piranhaHuisje in Canal do JaríGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaAnanasoogstSprinkhaanMeeting of the Waters in de AmazoneFeest op Ilha do MosqueiroAfstandentabel naar de AmazoneFeest in de AmazoneWolaap hangend in de boomVervoer per kano in de AmazoneBoa Constrictor in de boomHuis nabij BelémZonsopkomst Urubu rivierAap in een AmazoneboomUrubu communityWitte orchideePassagiersvervoer in de AmazoneVervoersmiddel op Ilha MexianaAanlegplaats boten in de AmazoneUrubu rivierAmazonebotenOndergelopen woud in de AmazoneHeliconia bloemEtende geelkop spechtToilet in de AmazoneHidden LakeCanal do JaríPaka in de natuurHuis in Canal do JaríOndergelopen woud in de AmazoneVaren in Canal do JaríLokaal vervoer in de AmazoneZonsondergang Urubu rivierFeest in de AmazoneCashewvruchtenVogelspin in de AmazoneZwemmende kinderen


The heart of the Amazon

Share

Print deze pagina

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1

om 07.00 meld je je in de hal van het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd naar de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 7

dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 7 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 8

na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord

het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus

omdat de Heart of the Amazon cruise vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata the Heart of the Amazon

2014: december 6 en 20.

2015: jan 10 en 24, maart 7, april 11, mei 9, juni 6, augustus 8, september 26, oktober 10, december 19.

nieuw vanaf 2015: 7-daagse cruise

Vanaf januari 2015 wordt ook een 7-daagse cruise aangeboden. Het programma van de 7-daagse cruise is gelijk aan de 8-daagse, het verschil is dat de 8-daagse 1 dag langer het regenwoud rond de Rio Negro bezoekt.

Afvaartdata 2015: februari 7 en 21, maart 21, april 25, mei 23, juni 20, juli 4 en 18, augustus 22, september 12, oktober 24, november 7 en 21, december 5.

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Klik hier voor meer informatie over de The heart of the Amazon

Indicatieprijs 2015 landarrangement
The heart of the Amazon
Prijzen per persoon in €

 Dagenvertrek1-pers.hut2-pers.hut3-pers.hut
Green8zaterdag497533173317
Green7zaterdag463930923092
Yellow8zaterdagn.b.36933693
Yellow7zaterdagn.b.34513451

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden