Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Treeclimbing in de AmazoneAfstandentabel naar de AmazoneRiverside communityKoeien in de AmazonerivierKayapó indianenNeushoorn keverReuze aapkikkerHaven van ManausAnanasoogstAmazonebotenHidden LakeAlligator aan de waterkantFeest op Ilha do MosqueiroRoutebord naar Albergue da FlorestaHuis in de Urubu rivierHuisje in Canal do JaríAanlegplaats boten in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneTweetenige luiaardVliegende stinkvogels in de AmazoneGroene krekelOndergelopen woud in de AmazoneStrand Ilha do AmorVarend op de Amazone rivierHuis nabij BelémFeest in de AmazonePalacio da Justiia in ManausZwemmende kinderenDrijvend restaurant in de AmazoneVervoersmiddel op Ilha MexianaPassagiersvervoer in de AmazoneAardewerk in BelémVerlaten zandweg in BraziliëVervoer per kano in de AmazoneCatfish gevangenWolaap hangend in de boomCanal do JaríHuis in Canal do JaríParende dieren in de AmazoneUrubu communityWitte orchideeEtende geelkop spechtZonsopkomst Urubu rivierFeest in de AmazoneGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaVrouw bereid eten aan de waterkantTamanduaVaren in Canal do JaríBoa Constrictor in de boomVarende boot op Rio TapajósSprinkhaanLokaal vervoer in de AmazoneHarige giftige rupsEtende reuzenotterIguanaTanden van een piranhaVogelspin in de AmazoneOndergelopen woud in de AmazoneUrubu rivierZwemmende roze dolfijnPaka in de natuurCashewvruchtenGreen Lake SantarémMeeting of the Waters in de AmazoneLeafcutter in de boomAap in een AmazoneboomTractor te water in AltamiraToilet in de AmazoneSuperrupsHeliconia bloemZonsondergang Urubu rivierPaarse orchideeGuaranavruchtCocabladCanal do JaríTreeclimbing in de Amazone


The heart of the Amazon

Share

Print deze pagina

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1

om 07.00 meld je je in de hal van het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd naar de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 7

dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 7 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 8

na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord

het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus

omdat de Heart of the Amazon cruise vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata the Heart of the Amazon

2014: december 6 en 20.

2015: jan 10 en 24, maart 7, april 11, mei 9, juni 6, augustus 8, september 26, oktober 10, december 19.

nieuw vanaf 2015: 7-daagse cruise

Vanaf januari 2015 wordt ook een 7-daagse cruise aangeboden. Het programma van de 7-daagse cruise is gelijk aan de 8-daagse, het verschil is dat de 8-daagse 1 dag langer het regenwoud rond de Rio Negro bezoekt.

Afvaartdata 2015: februari 7 en 21, maart 21, april 25, mei 23, juni 20, juli 4 en 18, augustus 22, september 12, oktober 24, november 7 en 21, december 5.

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Klik hier voor meer informatie over de The heart of the Amazon

Indicatieprijs 2015 landarrangement
The heart of the Amazon
Prijzen per persoon in €

 Dagenvertrek1-pers.hut2-pers.hut3-pers.hut
Green8zaterdag522434823482
Green7zaterdag487132473247
Yellow8zaterdagn.b.38783878
Yellow7zaterdagn.b.36243624

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden