Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Tanden van een piranhaToilet in de AmazoneOndergelopen woud in de AmazoneZonsopkomst Urubu rivierSuperrupsMeeting of the Waters in de AmazoneAmazonebotenCanal do JaríKoeien in de AmazonerivierFeest in de AmazoneZwemmende kinderenFeest op Ilha do MosqueiroAfstandentabel naar de AmazoneGreen Lake SantarémVervoersmiddel op Ilha MexianaTamanduaAanlegplaats boten in de AmazoneLeafcutter in de boomParende dieren in de AmazoneUrubu communityWolaap hangend in de boomGroene krekelCocabladEtende geelkop spechtVarende boot op Rio TapajósPassagiersvervoer in de AmazoneIguanaTweetenige luiaardAardewerk in BelémEtende reuzenotterRoutebord naar Albergue da FlorestaZwemmende roze dolfijnTreeclimbing in de AmazoneHidden LakeHuisje in Canal do JaríVliegende stinkvogels in de AmazoneLokaal vervoer in de AmazoneOndergelopen woud in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneVerlaten zandweg in BraziliëFeest in de AmazoneReuze aapkikkerVarend op de Amazone rivierKayapó indianenCashewvruchtenSprinkhaanHuis in de Urubu rivierPalacio da Justiia in ManausGuaranavruchtHeliconia bloemDrijvend restaurant in de AmazoneStrand Ilha do AmorZonsondergang Urubu rivierHaven van ManausPaka in de natuurCanal do JaríHuis in Canal do JaríHuis nabij BelémPaarse orchideeVervoer per kano in de AmazoneBoa Constrictor in de boomVogelspin in de AmazoneVrouw bereid eten aan de waterkantTreeclimbing in de AmazoneAap in een AmazoneboomUrubu rivierHarige giftige rupsCatfish gevangenRiverside communityTractor te water in AltamiraNeushoorn keverWitte orchideeVaren in Canal do JaríAlligator aan de waterkantAnanasoogstGrootste lelie ter wereld Vitoria Regia


The heart of the Amazon

Share

Print deze pagina

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1

om 07.00 meld je je in de hal van het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd naar de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 6

dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 7 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 7

na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord

het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus

omdat de Heart of the Amazon cruise vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata the Heart of the Amazon

2016: 6 en 20 februari, 5 en 19 maart, 16 en 30 april, 14 en 28 mei, 18 juni, 2 en 16 juli, 6 en 20 augustus, 10 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 10 en 24 december

2017: 7 en 21 januari, 4 en 18 februari, 11 en 25 maart, 8 en 22 april, 6 mei, 3 en 17 juni, 1, 15 en 30 juli, 12 en 26 augustus, 9 en 23 september, 7 en 21 oktober, 11 en 25 november, 9 en 23 december

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Klik hier voor meer informatie over de The heart of the Amazon

Indicatieprijs 2016 landarrangement
The heart of the Amazon
Prijzen per persoon in €

 Dagenvertrek1-pers.hut2-pers.hut3-pers.hut
Green7zaterdag535835723572
Yellow7zaterdagn.b.39913991

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden