Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Zwemmende roze dolfijnWitte orchideeFeest in de AmazoneFeest op Ilha do MosqueiroHidden LakeGroene krekelParende dieren in de AmazoneOndergelopen woud in de AmazoneIguanaKayapó indianenGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaRoutebord naar Albergue da FlorestaDrijvend restaurant in de AmazoneHaven van ManausVrouw bereid eten aan de waterkantVarend op de Amazone rivierHuis in de Urubu rivierTractor te water in AltamiraVerlaten zandweg in BraziliëOndergelopen woud in de AmazoneZwemmende kinderenLeafcutter in de boomAfstandentabel naar de AmazoneReuze aapkikkerVervoersmiddel op Ilha MexianaPaka in de natuurCanal do JaríCashewvruchtenCatfish gevangenHeliconia bloemAlligator aan de waterkantMeeting of the Waters in de AmazoneHuisje in Canal do JaríAmazonebotenCanal do JaríAanlegplaats boten in de AmazoneRiverside communityVarende boot op Rio TapajósCocabladPalacio da Justiia in ManausStrand Ilha do AmorZonsondergang Urubu rivierZonsopkomst Urubu rivierEtende reuzenotterAap in een AmazoneboomTanden van een piranhaNeushoorn keverVliegende stinkvogels in de AmazoneHuis nabij BelémPaarse orchideeGreen Lake SantarémSprinkhaanGuaranavruchtTreeclimbing in de AmazoneHuis in Canal do JaríAnanasoogstUrubu communityToilet in de AmazoneLokaal vervoer in de AmazoneTweetenige luiaardEtende geelkop spechtVogelspin in de AmazoneUrubu rivierTreeclimbing in de AmazonePassagiersvervoer in de AmazoneBoa Constrictor in de boomAardewerk in BelémKoeien in de AmazonerivierVaren in Canal do JaríWolaap hangend in de boomSuperrupsFeest in de AmazoneTamanduaTreeclimbing in de AmazoneVervoer per kano in de AmazoneHarige giftige rups


The heart of the Amazon

Share

Print deze pagina

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1

om 07.00 meld je je in de hal van het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd naar de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 7

dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 7 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 8

na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord

het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus

omdat de Heart of the Amazon cruise vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata the Heart of the Amazon

2014: december 6 en 20.

2015: jan 10 en 24, maart 7, april 11, mei 9, juni 6, augustus 8, september 26, oktober 10, december 19.

nieuw vanaf 2015: 7-daagse cruise

Vanaf januari 2015 wordt ook een 7-daagse cruise aangeboden. Het programma van de 7-daagse cruise is gelijk aan de 8-daagse, het verschil is dat de 8-daagse 1 dag langer het regenwoud rond de Rio Negro bezoekt.

Afvaartdata 2015: februari 7 en 21, maart 21, april 25, mei 23, juni 20, juli 4 en 18, augustus 22, september 12, oktober 24, november 7 en 21, december 5.

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Klik hier voor meer informatie over de The heart of the Amazon

Indicatieprijs 2015 landarrangement
The heart of the Amazon
Prijzen per persoon in €

 Dagenvertrek1-pers.hut2-pers.hut3-pers.hut
Green8zaterdag497533173317
Green7zaterdag463930923092
Yellow8zaterdagn.b.36933693
Yellow7zaterdagn.b.34513451

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden