Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Afstandentabel naar de AmazoneGreen Lake SantarémTanden van een piranhaUrubu communityCanal do JaríLokaal vervoer in de AmazoneDrijvend restaurant in de AmazoneZonsopkomst Urubu rivierPassagiersvervoer in de AmazoneToilet in de AmazoneEtende geelkop spechtMeeting of the Waters in de AmazoneAmazonebotenHuis in de Urubu rivierFeest in de AmazoneHarige giftige rupsPalacio da Justiia in ManausZonsondergang Urubu rivierVogelspin in de AmazoneAardewerk in BelémBoa Constrictor in de boomFeest op Ilha do MosqueiroPaka in de natuurVrouw bereid eten aan de waterkantTweetenige luiaardZwemmende roze dolfijnGroene krekelZwemmende kinderenAlligator aan de waterkantGuaranavruchtSuperrupsVaren in Canal do JaríVarend op de Amazone rivierHidden LakeTractor te water in AltamiraSprinkhaanReuze aapkikkerHaven van ManausLeafcutter in de boomUrubu rivierTamanduaCanal do JaríAap in een AmazoneboomKoeien in de AmazonerivierRoutebord naar Albergue da FlorestaIguanaVliegende stinkvogels in de AmazoneVervoersmiddel op Ilha MexianaFeest in de AmazoneOndergelopen woud in de AmazoneCashewvruchtenWolaap hangend in de boomWitte orchideeHuis nabij BelémEtende reuzenotterCocabladHuis in Canal do JaríGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaHuisje in Canal do JaríRiverside communityKayapó indianenTreeclimbing in de AmazoneOndergelopen woud in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneStrand Ilha do AmorPaarse orchideeVerlaten zandweg in BraziliëAnanasoogstNeushoorn keverCatfish gevangenHeliconia bloemVarende boot op Rio TapajósParende dieren in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneVervoer per kano in de AmazoneAanlegplaats boten in de Amazone


The heart of the Amazon

Share

Print deze pagina

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1

om 07.00 meld je je in de hal van het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd naar de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 6

dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 7 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 7

na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord

het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus

omdat de Heart of the Amazon cruise vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata the Heart of the Amazon

2016: 6 en 20 februari, 5 en 19 maart, 16 en 30 april, 14 en 28 mei, 18 juni, 2 en 16 juli, 6 en 20 augustus, 10 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 10 en 24 december

2017: 7 en 21 januari, 4 en 18 februari, 11 en 25 maart, 8 en 22 april, 6 mei, 3 en 17 juni, 1, 15 en 30 juli, 12 en 26 augustus, 9 en 23 september, 7 en 21 oktober, 11 en 25 november, 9 en 23 december

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Klik hier voor meer informatie over de The heart of the Amazon

Indicatieprijs 2016 landarrangement
The heart of the Amazon
Prijzen per persoon in €

 Dagenvertrek1-pers.hut2-pers.hut3-pers.hut
Green7zaterdag535835723572
Yellow7zaterdagn.b.39913991

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden