Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Urubu rivierFeest in de AmazoneHuis in Canal do JaríTreeclimbing in de AmazoneAanlegplaats boten in de AmazoneVervoersmiddel op Ilha MexianaToilet in de AmazoneVarend op de Amazone rivierOndergelopen woud in de AmazonePalacio da Justiia in ManausPaarse orchideeSuperrupsReuze aapkikkerCashewvruchtenVervoer per kano in de AmazoneHidden LakeSprinkhaanParende dieren in de AmazoneVogelspin in de AmazoneAmazonebotenHaven van ManausRoutebord naar Albergue da FlorestaZonsopkomst Urubu rivierVerlaten zandweg in BraziliëFeest op Ilha do MosqueiroZwemmende kinderenKoeien in de AmazonerivierVliegende stinkvogels in de AmazoneCocabladBoa Constrictor in de boomRiverside communityTamanduaEtende reuzenotterAnanasoogstNeushoorn keverCatfish gevangenStrand Ilha do AmorTreeclimbing in de AmazoneHeliconia bloemWolaap hangend in de boomGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaGroene krekelZwemmende roze dolfijnVarende boot op Rio TapajósUrubu communityWitte orchideeZonsondergang Urubu rivierTweetenige luiaardTreeclimbing in de AmazonePassagiersvervoer in de AmazoneEtende geelkop spechtGuaranavruchtCanal do JaríHarige giftige rupsOndergelopen woud in de AmazoneFeest in de AmazoneDrijvend restaurant in de AmazoneTanden van een piranhaTractor te water in AltamiraKayapó indianenVaren in Canal do JaríAfstandentabel naar de AmazoneLeafcutter in de boomHuisje in Canal do JaríIguanaMeeting of the Waters in de AmazoneHuis in de Urubu rivierAardewerk in BelémAlligator aan de waterkantHuis nabij BelémLokaal vervoer in de AmazoneVrouw bereid eten aan de waterkantCanal do JaríGreen Lake SantarémAap in een AmazoneboomPaka in de natuur


The heart of the Amazon

Share

Print deze pagina

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1

na het ontbijt in je hotel word je opgehaald en gebracht naar het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd tussen de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 7

dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 7 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 8

na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord

het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus

omdat de Heart of the Amazon cruise vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata the Heart of the Amazon

2014: jan 4 en 18, feb 1 en 22, maart 8 en 22, april 5 en 19, mei 3 en 17, juni 14 en 28, juli 12 en 26, augustus 9 en 23, september 13 en 27, oktober 11 en 25, november 8 en 22, december 6 en 20.

2015: jan 10 en 24, feb 21, maart 7 en 21, april 11 en 25, mei 2, 9 en 23, juni 6 en 20, juli 4 en 18, augustus 8 en 22, september 12 en 26, oktober 10 en 24, november 7 en 21, december 19.

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Klik hier voor meer informatie over de The heart of the Amazon

Indicatieprijs landarrangement
The heart of the Amazon
Prijzen per persoon in €

 Tijdsduurvertrek1-pers.hut2-pers.hut3-pers.hut
2014 Green8 dagen / 7 nachtenzaterdag365924392439
2014 Yellow8 dagen / 7 nachtenzaterdagn.b.27022702
2015 Green8 dagen / 7 nachtenzaterdag388425892589
2015 Yellow8 dagen / 7 nachtenzaterdagn.b.28892889

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden