Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Feest in de AmazoneHuis in Canal do JaríParende dieren in de AmazoneAlligator aan de waterkantTractor te water in AltamiraUrubu communityCanal do JaríOndergelopen woud in de AmazoneBoa Constrictor in de boomAmazonebotenGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaVogelspin in de AmazoneWitte orchideeCanal do JaríNeushoorn keverTamanduaHaven van ManausTweetenige luiaardSprinkhaanTanden van een piranhaGreen Lake SantarémZonsopkomst Urubu rivierVarend op de Amazone rivierVliegende stinkvogels in de AmazonePalacio da Justiia in ManausAnanasoogstTreeclimbing in de AmazoneZwemmende roze dolfijnVerlaten zandweg in BraziliëToilet in de AmazoneEtende geelkop spechtPaarse orchideeHarige giftige rupsHuisje in Canal do JaríLeafcutter in de boomOndergelopen woud in de AmazoneFeest in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneGuaranavruchtIguanaHeliconia bloemVervoer per kano in de AmazoneRoutebord naar Albergue da FlorestaKoeien in de AmazonerivierSuperrupsVervoersmiddel op Ilha MexianaHuis nabij BelémCatfish gevangenAanlegplaats boten in de AmazoneAardewerk in BelémMeeting of the Waters in de AmazoneWolaap hangend in de boomVarende boot op Rio TapajósStrand Ilha do AmorUrubu rivierCashewvruchtenAfstandentabel naar de AmazoneZwemmende kinderenZonsondergang Urubu rivierPassagiersvervoer in de AmazoneEtende reuzenotterLokaal vervoer in de AmazoneGroene krekelFeest op Ilha do MosqueiroAap in een AmazoneboomHidden LakePaka in de natuurVrouw bereid eten aan de waterkantDrijvend restaurant in de AmazoneRiverside communityVaren in Canal do JaríTreeclimbing in de AmazoneReuze aapkikkerKayapó indianenCocabladHuis in de Urubu rivier


The heart of the Amazon

Share

Print deze pagina

deze cruise wordt uitgevoerd door het motorjacht Tucano welke speciaal is gebouwd om de ondiepe wateren in de zijarmen van de Amazone te kunnen bevaren. Het schip is elegant en comfortabel ingericht voor maximaal 18 passagiers in 9 tweepersoons buitenhutten, alle voorzien van airconditioning en privé faciliteiten. Bij zonsondergang worden lekkere hapjes geserveerd op het observatiedek, waar veel passagiers gebruik van maken om van de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te genieten.

Dag 1

na het ontbijt in je hotel word je opgehaald en gebracht naar het Tropical hotel waar aan de pier de Tucano ligt afgemeerd. Wanneer je verblijft in het Tropical hotel loop je naar de pier. Verwelkoming, inscheping en briefing over de komende vaarweek. Na afvaart wordt er gecruisd tussen de eilanden van de Anavilhanas Archipel, de grootste riviereilandengroep ter wereld.

Dag 2 t/m 7

dagenlang varen door de maagdelijke wereld van de Rio Negro en haar zijrivieren, met iedere dag georganiseerde excursies o.l.v. ervaren gidsen. Bezocht worden het regenwoud, dorpjes, oeverbossen, reservaten, etc. Op dag 5 vaar je op de Rio Branco, een rivier met prachtige oeverbossen, zogenaamde várzea. Deze bossen overstromen ieder jaar tijdens de regenperiode en staan dan enkele maanden blank, waardoor er een schitterende planten habitat ontstaat. Op dag 8 wordt het Lago Januari Ecological Park bezocht, een regenwoudzone langs de Amazone wat jaarlijks overstroomt en waar veel wildleven is. Tot slot zal je de 'Encontro das Aguas' zien, de samenloop van de Rio Solimões en de Rio Negro. Een turbulente maalstroom, waar het donkere water van de Rio Negro kilometerslang naast het lichtgekleurde water van de Solimões stroomt. Een uniek en moeilijk te bevatten natuurlijk spektakel!

Klik voor een volledige beschrijving van deze prachtige Amazone cruise op de link hieronder.

Dag 8

na het uitgebreide ontbijtbuffet ontscheping. Eventueel gelegenheid om een optionele stadsexcursie te maken voor je naar de luchthaven gaat voor je volgende bestemming in Brazilië of de terugreis naar Europa aanvangt.

accommodatie aan boord

het M/Y Tucano heeft 9 buitenhutten waarvan een aantal -wat ruimere- 'Yellow' hutten met bedden naast elkaar en een aantal -wat kleinere- 'Green' hutten met stapelbed (zie reissommen). Bij reservering s.v.p. aangeven in welke hut je wilt verblijven.

accommodatie in Manaus

omdat de Heart of the Amazon cruise vrij vroeg vanuit Manaus vertrekt is het noodzakelijk de nacht voor de cruise in Manaus te verblijven, het Tropical Manaus hotel is hiervoor de beste locatie gezien het vertrek vanaf de pier bij dit hotel. De reservering voor deze overnachting verzorgen wij graag voor je.

afvaartdata the Heart of the Amazon

2012: november 24, december 8 en 22

2013: jan 5 en 19 (VOL), feb 2, 11 (VOL) en 23 (VOL), maart 9 en 23, april 6 en 20, mei 4 en 18, juni 8 en 22, juli 6 en 20, augustus 3, 17 en 31, september 21, oktober 5 en 19, november 2 en 16, december 7 en 21

2014: jan 4 en 18, feb 1 en 22, maart 8 en 22, april 5 en 19, mei 3 en 17, juni 14 en 28, juli 12 en 26, augustus 9 en 23, september 13 en 27, oktober 11 en 25, november 8 en 22, december 6 en 20.

N.B.: de prijzen voor de cruises in 2014 zijn nog niet bekend (nov. 2012)

Klik hier voor meer informatie over de The heart of the Amazon

Indicatieprijs landarrangement
The heart of the Amazon
Prijzen per persoon in €

 Tijdsduurvertrek1-pers.hut2-pers.hut3-pers.hut
Green8 dagen / 7 nachtenzaterdag343722912291
Yellow8 dagen / 7 nachtenzaterdagn.b.25132291

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden