Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Feest in de AmazoneKayapó indianenRiverside communityPalacio da Justiia in ManausRoutebord naar Albergue da FlorestaGuaranavruchtLeafcutter in de boomTreeclimbing in de AmazoneOndergelopen woud in de AmazoneVliegende stinkvogels in de AmazoneIguanaToilet in de AmazoneGroene krekelSuperrupsZonsondergang Urubu rivierFeest op Ilha do MosqueiroPaarse orchideeGreen Lake SantarémAfstandentabel naar de AmazoneHuisje in Canal do JaríOndergelopen woud in de AmazoneWolaap hangend in de boomHaven van ManausBoa Constrictor in de boomZwemmende roze dolfijnEtende reuzenotterHuis in Canal do JaríAnanasoogstTweetenige luiaardVervoer per kano in de AmazoneWitte orchideeCashewvruchtenReuze aapkikkerGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaMeeting of the Waters in de AmazonePassagiersvervoer in de AmazoneEtende geelkop spechtParende dieren in de AmazoneVaren in Canal do JaríDrijvend restaurant in de AmazoneLokaal vervoer in de AmazoneCocabladKoeien in de AmazonerivierZwemmende kinderenAap in een AmazoneboomVarend op de Amazone rivierAlligator aan de waterkantHuis in de Urubu rivierAanlegplaats boten in de AmazoneTanden van een piranhaHuis nabij BelémTamanduaNeushoorn keverZonsopkomst Urubu rivierCanal do JaríUrubu communityHidden LakeCatfish gevangenTractor te water in AltamiraAmazonebotenVerlaten zandweg in BraziliëTreeclimbing in de AmazoneVervoersmiddel op Ilha MexianaTreeclimbing in de AmazoneVarende boot op Rio TapajósCanal do JaríPaka in de natuurVrouw bereid eten aan de waterkantVogelspin in de AmazoneAardewerk in BelémUrubu rivierSprinkhaanHeliconia bloemFeest in de AmazoneHarige giftige rupsStrand Ilha do Amor


M/V Desafio

Share

Print deze pagina

de M/V Desafio is een klassieke schoener met een intieme sfeer en 'oude wereld' charme. Met een lengte van 33 meter is het schip klein genoeg om afgelegen gebieden te verkennen maar ook ruim genoeg voor comfort en elegantie. Cruises beginnen en eindigen in Manaus en bezoeken o.a. de Anavilhanas archipel, de majestueuze Rio Negro en de legendarische Rio Amazonas waarbij diverse expedities met gemotoriseerde bootjes worden gemaakt naar lagunes en ondergelopen woud, jungle treks, bezoeken aan caboclo families, op piranha vissen en krokodillen spotten.
De M/V Desafio is in 2010/11 helemaal gerestaureerd en kan zich qua comfort meten met de nieuwste schepen, biedt een bar en een restaurant, een sundeck en 12 hutten op twee dekken, allemaal met airco en een eigen badkamer.

dag 1, donderdag

vertrek in de vroege middag vanaf de pier bij het Tropical hotel en, na toewijzing van je hut, een briefing op het sundeck en voorstellen van de bemanning. We navigeren over de Rio Negro naar de 'meeting of the waters' waar het donkere water van de Rio Negro het modderige water van de Rio Solimões ontmoet en zonder zich te mengen na een afstand van ongeveer twee mijl de Rio Amazonas vormt. We varen hierna naar de Janauary Ecological Reserve, en met gemotoriseerde bootjes varen we in de 'igarapés' op zoek naar de Victoria Regia, de grootste waterlelie ter wereld.
Het diner wordt na terugkomst geserveerd aan dek en de M/V Desafio legt aan voor de overnachting aan het Praia do Tatu (Armadillo strand).

dag 2, vrijdag

na een vroeg ontbijt gaat de gids ons voor op een korte trekking door het Amazonewoud om ons de gebruiken en werkingen van diverse medicinale planten uit te leggen. Voor we teruggaan naar de schoener stoppen we op één van de schitterende zandstranden en is er gelegenheid om te zwemmen. De lunch wordt aan boord gebruikt onderwijl varend naar Samauma eiland in de Anavilhanas archipel, de grootste zoetwater archipel ter wereld.
In de middag varen we met kleine motorbootjes door dit eilanden gebied, over de meren en igarapés. Retour naar de Desafio voor het diner, gevolgd door een nachtelijk motorboot avontuur om te genieten van de geluiden van de Amazone als het donker is gevallen.

dag 3, zaterdag

ons schip begint vandaag al vroeg te varen, de Anavilhanas verlatend naar het dorpje Santa Marta, onderweg gebruiken we het ontbijt. Santa Marta is een typische jungle gemeenschap, hier kunnen we leren over de manier van leven van deze mensen en de unieke relatie die ze hebben met omgeving en het milieu. Na het bezoek aan het dorp varen we naar de 'Furo do Meio' en gebruiken onderweg de lunch. In de middag een tour met kano's om op piranhas te vissen samen met een gids die de kleinere piranhas weer loslaat en de grotere bewaard voor de fameuze 'aphrodisiac'soep.
Na het diner aan boord een vaartocht in de bootjes om krokodillen te spotten -de gidsen schijnen met felle lampen zodat je hun ogen ziet oplichten- waarbij de kleinere kaaimannen worden gevangen en aan boord worden gebracht voor het maken van foto's.

dag 4, zondag

vroeg op (05.30) om een korte trekking te maken om de geluiden van de ontwakende jungle te horen. Ontbijt aan boord en aanvang van de vaartocht retour naar Manaus waar we om ongeveer 15.00 uur aankomen bij de pier van het Tropical hotel.

Indicatieprijs landarrangement
M/V Desafio
Prijzen per persoon in €

 tijdsduurvertrek1-persoon2-personen
benedendek4 dagen / 3 nachtendonderdag1495924
bovendek4 dagen / 3 nachtendonderdag17951196
HOOGSEIZOEN (jul/aug/sep/okt)    
benedendek4 dagen / 3 nachtendonderdag17951196
bovendek4 dagen / 3 nachtendonderdag20951396

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden