Logo AmazoneTours

Bel AmazoneTours

0348-484084

Aanlegplaats boten in de AmazoneAfstandentabel naar de AmazoneHuisje in Canal do JaríZonsondergang Urubu rivierPassagiersvervoer in de AmazonePalacio da Justiia in ManausCanal do JaríVervoer per kano in de AmazoneGreen Lake SantarémVliegende stinkvogels in de AmazoneCashewvruchtenCanal do JaríHaven van ManausFeest in de AmazoneSprinkhaanHeliconia bloemVarende boot op Rio TapajósGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaAardewerk in BelémTanden van een piranhaZonsopkomst Urubu rivierStrand Ilha do AmorLeafcutter in de boomKoeien in de AmazonerivierZwemmende kinderenUrubu rivierToilet in de AmazoneAmazonebotenHidden LakeVrouw bereid eten aan de waterkantLokaal vervoer in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneIguanaEtende geelkop spechtZwemmende roze dolfijnNeushoorn keverUrubu communityMeeting of the Waters in de AmazoneHuis in Canal do JaríHuis in de Urubu rivierHuis nabij BelémTamanduaEtende reuzenotterVaren in Canal do JaríHarige giftige rupsTreeclimbing in de AmazoneVarend op de Amazone rivierCocabladOndergelopen woud in de AmazoneGuaranavruchtDrijvend restaurant in de AmazoneFeest op Ilha do MosqueiroOndergelopen woud in de AmazoneBoa Constrictor in de boomVervoersmiddel op Ilha MexianaRiverside communityPaka in de natuurFeest in de AmazoneWitte orchideeWolaap hangend in de boomCatfish gevangenRoutebord naar Albergue da FlorestaParende dieren in de AmazoneTreeclimbing in de AmazoneTweetenige luiaardReuze aapkikkerAlligator aan de waterkantTractor te water in AltamiraPaarse orchideeKayapó indianenAnanasoogstVerlaten zandweg in BraziliëSuperrupsAap in een AmazoneboomGroene krekelVogelspin in de Amazone


M/V Desafio

Share

Print deze pagina

de M/V Desafio is een klassieke schoener met een intieme sfeer en 'oude wereld' charme. Met een lengte van 33 meter is het schip klein genoeg om afgelegen gebieden te verkennen maar ook ruim genoeg voor comfort en elegantie. Cruises beginnen en eindigen in Manaus en bezoeken o.a. de Anavilhanas archipel, de majestueuze Rio Negro en de legendarische Rio Amazonas waarbij diverse expedities met gemotoriseerde bootjes worden gemaakt naar lagunes en ondergelopen woud, jungle treks, bezoeken aan caboclo families, op piranha vissen en krokodillen spotten.
De M/V Desafio is in 2010/11 helemaal gerestaureerd en kan zich qua comfort meten met de nieuwste schepen, biedt een bar en een restaurant, een sundeck en 12 hutten op twee dekken, allemaal met airco en een eigen badkamer.

dag 1, donderdag

vertrek in de vroege middag vanaf de pier bij het Tropical hotel en, na toewijzing van je hut, een briefing op het sundeck en voorstellen van de bemanning. We navigeren over de Rio Negro naar de 'meeting of the waters' waar het donkere water van de Rio Negro het modderige water van de Rio Solimões ontmoet en zonder zich te mengen na een afstand van ongeveer twee mijl de Rio Amazonas vormt. We varen hierna naar de Janauary Ecological Reserve, en met gemotoriseerde bootjes varen we in de 'igarapés' op zoek naar de Victoria Regia, de grootste waterlelie ter wereld.
Het diner wordt na terugkomst geserveerd aan dek en de M/V Desafio legt aan voor de overnachting aan het Praia do Tatu (Armadillo strand).

dag 2, vrijdag

na een vroeg ontbijt gaat de gids ons voor op een korte trekking door het Amazonewoud om ons de gebruiken en werkingen van diverse medicinale planten uit te leggen. Voor we teruggaan naar de schoener stoppen we op één van de schitterende zandstranden en is er gelegenheid om te zwemmen. De lunch wordt aan boord gebruikt onderwijl varend naar Samauma eiland in de Anavilhanas archipel, de grootste zoetwater archipel ter wereld.
In de middag varen we met kleine motorbootjes door dit eilanden gebied, over de meren en igarapés. Retour naar de Desafio voor het diner, gevolgd door een nachtelijk motorboot avontuur om te genieten van de geluiden van de Amazone als het donker is gevallen.

dag 3, zaterdag

ons schip begint vandaag al vroeg te varen, de Anavilhanas verlatend naar het dorpje Santa Marta, onderweg gebruiken we het ontbijt. Santa Marta is een typische jungle gemeenschap, hier kunnen we leren over de manier van leven van deze mensen en de unieke relatie die ze hebben met omgeving en het milieu. Na het bezoek aan het dorp varen we naar de 'Furo do Meio' en gebruiken onderweg de lunch. In de middag een tour met kano's om op piranhas te vissen samen met een gids die de kleinere piranhas weer loslaat en de grotere bewaard voor de fameuze 'aphrodisiac'soep.
Na het diner aan boord een vaartocht in de bootjes om krokodillen te spotten -de gidsen schijnen met felle lampen zodat je hun ogen ziet oplichten- waarbij de kleinere kaaimannen worden gevangen en aan boord worden gebracht voor het maken van foto's.

dag 4, zondag

vroeg op (05.30) om een korte trekking te maken om de geluiden van de ontwakende jungle te horen. Ontbijt aan boord en aanvang van de vaartocht retour naar Manaus waar we om ongeveer 15.00 uur aankomen bij de pier van het Tropical hotel.

dierenleven

de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

Indicatieprijs 2016 landarrangement
M/V Desafio
Prijzen per persoon in €

 dagenvertrek1-persoon2-personen
benedendek4donderdag24801669
bovendek4donderdag30502050

* Tijdens nationale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden